Dodijeljene stipendije učenicima i studentima općine Petrijanec Foto: Općina Petrijanec

Dodijeljene stipendije učenicima i studentima općine Petrijanec

Varaždinske vijesti | 30.11.2019. u 17:39h | Objavljeno u Društvo

U prostorijama male dvorane Društvenog doma Petrijanec održano je potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika i studenata u školskoj, odnosno akademskoj godini 2019./2020.

Dobitnicima stipendija ugovore je uručio načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec uz prigodnu čestitku.

- Raduje činjenica da u našoj općini svake godine imamo velik broj darovitih mladih ljudi koji zaslužuju dobiti priznanje za uloženi trud i stipendiju kao poticaj daljnjem obrazovanju. Danas svi želimo našoj djeci pružiti najbolje i najviše što možemo kada je u pitanju obrazovanje, a troškovi su sve veći. Zbog toga smo odlučili da osim studenata stipendiramo i ove godine nadarene učenike srednjih škola. Ulaganje u znanje je najbolje ulaganje. Čestitam svim stipendistima, uz želju da im nova školska i akademska godina bude još uspješnija - rekao je Posavec.

Za školsku, odnosno akademsku godinu 2019./2020. Općina Petrijanec dodijelila je 71 stipendiju za što je u proračunu osigurano 270.000 kuna. Prema kriteriju izvrsnosti pravo na stipendiju ostvarilo je 26 učenika i 45 studenata. Učeničke stipendije iznose 200 kuna mjesečno. Studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije, njih šestero, dobivat će 300 kuna mjesečno, a studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Međimurske županije, njih četiri, 350 kuna. Nadalje, studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem izvan Varaždinske županije i Međimurske županije ili u stranoj državi 600 kuna.

Učenicima srednjih škola stipendije se dodjeljuju za cijelu školsku godinu u trajanju od 1. rujna tekuće kalendarske godine do 30. lipnja naredne kalendarske godine, a studentima za cijelu akademsku godinu u trajanju od 1. listopada tekuće kalendarske godine do 31. srpnja naredne kalendarske godine, odnosno u vremenskom trajanju od 10 mjeseci.

- Ulaganje u obrazovanje najisplativija je investicija kao ključni faktor ekonomskog rasta i razvoja svakog društva. Drago mi je da je naš načelnik Željko Posavec prepoznao važnost ulaganja u znanje, obrazovanje i nas mlade. Osim materijalnih troškova školovanja i različitih stučnih edukacija htio bih naglasiti važnost potpore Općine Petrijanec u svrhu promicanja vrijednosti znanja i obrazovanja te poticanja nas mladih na izvrsnost. Stoga se u ime svih nas i u svoje osobno ime zahvaljujem za dodjeljene stipendije za nadarene učenike i studente Općine Petrijanec – rekao je Petar Brlek, student 5. godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

petrijanec_stipendije_1.jpg

petrijanec_stipendije_2.jpg