Dodijeljene stipendije učenicima i studentima općine Petrijanec Foto: Općina Petrijanec

Dodijeljene stipendije učenicima i studentima općine Petrijanec

Varaždinske vijesti | 30.11.2019. u 17:39h | Objavljeno u Društvo

U prostorijama male dvorane Društvenog doma Petrijanec održano je potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika i studenata u školskoj, odnosno akademskoj godini 2019./2020.

Dobitnicima stipendija ugovore je uručio načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec uz prigodnu čestitku.

- Raduje činjenica da u našoj općini svake godine imamo velik broj darovitih mladih ljudi koji zaslužuju dobiti priznanje za uloženi trud i stipendiju kao poticaj daljnjem obrazovanju. Danas svi želimo našoj djeci pružiti najbolje i najviše što možemo kada je u pitanju obrazovanje, a troškovi su sve veći. Zbog toga smo odlučili da osim studenata stipendiramo i ove godine nadarene učenike srednjih škola. Ulaganje u znanje je najbolje ulaganje. Čestitam svim stipendistima, uz želju da im nova školska i akademska godina bude još uspješnija - rekao je Posavec.

Za školsku, odnosno akademsku godinu 2019./2020. Općina Petrijanec dodijelila je 71 stipendiju za što je u proračunu osigurano 270.000 kuna. Prema kriteriju izvrsnosti pravo na stipendiju ostvarilo je 26 učenika i 45 studenata. Učeničke stipendije iznose 200 kuna mjesečno. Studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije, njih šestero, dobivat će 300 kuna mjesečno, a studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Međimurske županije, njih četiri, 350 kuna. Nadalje, studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem izvan Varaždinske županije i Međimurske županije ili u stranoj državi 600 kuna.

Učenicima srednjih škola stipendije se dodjeljuju za cijelu školsku godinu u trajanju od 1. rujna tekuće kalendarske godine do 30. lipnja naredne kalendarske godine, a studentima za cijelu akademsku godinu u trajanju od 1. listopada tekuće kalendarske godine do 31. srpnja naredne kalendarske godine, odnosno u vremenskom trajanju od 10 mjeseci.

- Ulaganje u obrazovanje najisplativija je investicija kao ključni faktor ekonomskog rasta i razvoja svakog društva. Drago mi je da je naš načelnik Željko Posavec prepoznao važnost ulaganja u znanje, obrazovanje i nas mlade. Osim materijalnih troškova školovanja i različitih stučnih edukacija htio bih naglasiti važnost potpore Općine Petrijanec u svrhu promicanja vrijednosti znanja i obrazovanja te poticanja nas mladih na izvrsnost. Stoga se u ime svih nas i u svoje osobno ime zahvaljujem za dodjeljene stipendije za nadarene učenike i studente Općine Petrijanec – rekao je Petar Brlek, student 5. godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

petrijanec_stipendije_1.jpg

petrijanec_stipendije_2.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci