DOBRO DJELO Folkloraši iz Beretinca prikupili pomoć za potrebite u Slavoniji Foto: KUD Ježek Beretinec

DOBRO DJELO Folkloraši iz Beretinca prikupili pomoć za potrebite u Slavoniji

I.D./Varaždinske vijesti | 5.1.2018. u 08:05h | Objavljeno u Društvo

Kulturno-umjetničko društvo "Ježek" Beretinec organizator je humanitarne akcije kojom su za Humanitarnu udrugu "Put mira" iz Mirkovaca kod Vinkovaca prikupljene prehrambene i higijenske potrepštine, igračke, odjeća i školski pribor.

- To je udruga koja skrbi za braniteljske obitelji, obitelji u blokadi i druge koji su pogođeni neimaštinom, a među štićenicima udruge je čak sedamstotinjak djece. To nas je posebno potaknulo da animiramo svoje članove i druge mještane općine Beretinec, budući da se mi u KUD-u ponosimo velikim brojem članova dječje dobi. Znamo koliko je važno već u ranoj dobi stvarati senzibilitet za svijet i ljude koji nas okružuju - ističu iz KUD-a Ježek.

Donacije su prikupljane 16. prosinca prilikom paljenja 3. adventske svijeće na Trgu hrvatskih branitelja u Beretincu. Naime, KUD Ježek, Općina Beretinec te Udruga Vinogradara i voćara općine Beretinec Viv-Ber ove su godine prvi put organizirali Advent u Beretincu. Ispred općinske zgrade postavili su i okitili božićnu jelku i adventski vijenac. Ukrase su na radionicama tijekom studenoga izradili članovi folklorne sekcije KUD-a. Svakog se vikenda stotinjak mještana okupilo u molitvi koju su predvodili župnik župe Sv. Ilije Izidor Ferek i đakon Mišel Kovačević, a nakon toga družili su se i ugrijali uz kuhano vino, domaće kolače i svirku tamburaškog sastava.

- U humanitarnu akciju donacijama su se uključili članovi KUD-a i mnogi mještani te je prikupljeno pedesetak kilograma, odnosno šest paketa dječjih igračaka i školskog pribora, slatkiša, prehrambenih i higijenskih potrepština te odjeće i obuće za djecu i odrasle. Paketi su poslani udruzi iz Mirkovaca koja će ih raspodijeliti najpotrebitijima. Nadamo se da smo time barem malo uljepšali blagdane štićenicima te udruge - naglasili su iz KUD-a.

U sklopu Adventa u Beretincu održan je i 8. godišnji koncert KUD-a Ježek, koji je treću godinu zaredom održan u Društvenom domu Poljana Biškupečka. Pred dosad najbrojnijom publikom ugostili su KUD-ove iz Beletinca, Novog Marofa i Petrijanca te pokazali presjek godišnjeg rada svih sekcija - dječjeg i odraslog folklora te škole tambure i tamburaškog sastava, a druženje izvođača i publike nastavljeno je i nakon cjelovečernjeg koncerta.

 

Galerija slika