Do 31. listopada otvorene prijave za javne potrebe u kulturi Varaždinske županije za 2023. godinu Foto: VV arhiva / ilustracija

Do 31. listopada otvorene prijave za javne potrebe u kulturi Varaždinske županije za 2023. godinu

Varaždinske vijesti | 5.10.2022. u 19:10h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska županija objavila je Javni poziv za javne potrebe u kulturi Varaždinske županije za 2023. godinu, a sukladno Zakonu o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi.

Javni poziv će biti otvoren do 31. listopada 2022. godine do 14 sati.

Cilj programa javnih potreba u kulturi jest podrška programima i projektima koji se ističu kvalitetom, stručnošću, kontinuitetom, značajem i prepoznatljivošću u lokalnoj sredini te onih profiliranih na regionalnom, nacionalnom i međunarodnom planu s posebnim naglaskom na očuvanje tradicionalnih i običajnih vrijednosti te razvojem novih, suvremenih i interdisciplinarnih kulturnih praksi, programi koji se održavaju u manjim mjestima, programi koji posebno promiču prostorno ravnomjeran razvoj kulture i umjetničkog stvaralaštva diljem Varaždinske županije.

Prioriteti programa javnih potreba u kulturi Varaždinske županije prvenstveno se odnose na očuvanje običajne i tradicijske kulture, očuvanje kulturne baštine, tradicionalnih kulturnih manifestacija, amaterske kulture, profesionalne i institucijske kulture, poticanje kulturno-umjetničkog stvaralaštva, programe koji promiču sadržaj ili teme vezane uz Varaždinsku županiju, kajkavski jezik, umjetnike i znamenite ličnosti s područja Varaždinske županije, programi za djecu i mlade, programi u kojima sudjeluju osobe s poteškoćama, gluhe i nagluhe osobe, slijepe i slabovidne osobe, programi koji se održavaju kontinuirano, programi koji promiču opće ljudske vrijednosti i tematiziraju marginalizirane i ranjive skupina društva.

Pozivaju se ustanove u kulturi, umjetničke organizacije, samostalni umjetnici, udruge te druge pravne i fizičke osobe registrirane za djelatnosti i područja kulture da se jave na poziv s programima u kulturi koje planiraju raditi u 2023. godini. Javni poziv s uputama za predlagatelje i online prijavnicom dostupan je na mrežnim stranicama Varaždinske županije, a nakon ispunjavanja online prijavnice, prijavnicu je potrebno potpisati i poslati poštom s dodatnom dokumentacijom ili e-mailom ako predlagatelj posjeduje elektronički potpis.

U slučaju pitanja, nedoumica ili potrebe za dodatnim objašnjenjima, zainteresirani se mogu javiti na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Javni poziv je dostupan na sljedećoj poveznici:

https://www.varazdinska-zupanija.hr/pozivi/javni-poziv-za-predlaganje-javnih-potreba-u-kulturi-varazdinske-zupanije-za-2023-godinu.html

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci