Dječja FolkoFonija danas od 11 sati na Europskom trgu

VV | 8.9.2024. u 09:29h | Objavljeno u Društvo

FolkoFonija, međunarodni festival tradicijske kulture započeo je svečanim otvaranjem u petak 6. rujna na Europskom trgu u Varaždinu. FolkoFonija, međunarodni festival tradicijske kulture započeo je svečanim otvaranjem u petak 6. rujna na Europskom trgu u Varaždinu.

Nakon njega u subotu 7.9. održale su se radionice izrade Tradicijskog nakita, Tradicijski sajam te spektakularna večer inozemnog folklora. Danas program započinje sa najmlađim folklorašima, odnosno Dječjom FolkoFonijom. U Varaždinu su se okupili članovi dječjih ansambala iz Folklornog društva ''Šaltin'' s otoka Hvara, predstavnici češke nacionalne manjine u Hrvatskoj odnosno članovi Češke besede Međurič i z Kutine, članovi Dječjeg vrtića ''Tratinčica'' Varaždinske toplice'' te članovi Dječjeg folklornog ansambla CTK Varaždin.

Ukupno će sudjelovati oko 120 djece koja će u 10 sati u mimohodu proći centrom grada, nakon čega će u 11 sati nastupiti na glavnoj festivalskoj pozornici na Europskom trgu! Nakon nastupa za sve sudionike i posjetitelje organizirane su dječje radionice – izrada krpenih lutaka i slikanje etno motiva! Sve što je izrađeno na radionici djeca mogu ponjeti sa sobom kao predivn suvenir sa FolkoFonije. Dođite i uživajte!

Program je pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, Ministarstva kulture i medija RH, Varaždinske županije, Hrvatskog društva skladatelja i Varkom d.o.o.

Partneri festivala su Turistička zajednica Grada Varaždina, Fakultet organizacije i informatike, I. Osnovna škola Varaždin, KUD ''Braća Radić'' Visoko, Kulturno umjetnička udruga ''Magda i Luisa'' Madžarevo, Medina Škrinja pub.

Donatori: Erste banka, Jamnica d.o.o., PZC Varaždin d.o.o. Opg Vrček, Mesnica Šanjek, Mesnica Gotić, Pekara Klas, Pekara Martin, Renovacije Pevec