Mladi kuhar Dinko Tomašić iz restorana Nobel koji posluje u sklopu varaždinskog hotela Turist, osvojio je srebrnu medalju kategoriji Young Chef, u polufinalu prestižnog natjecanja European Grand Prix 2025: Global Chefs Challenge, koji se održavao od 16. do 19. veljače u Riminiju.
Uz ovaj impresivan uspjeh, zauzeo i treće mjesto u ukupnom poretku za regiju Europe South.
Za natjecanje, kojeg organizira Worldchefs – World Association of Chefs Societies, Dinko je pripremao glavno jelo od VanDrie teletine (file i jetra) za četiri osobe, pri čemu je svaku porciju servirao pojedinačno.
Ukupno vrijeme za pripremu i serviranje jela iznosilo je 60 minuta, uz dodatnih 15 minuta za mise en place te 10 minuta za čišćenje radnog prostora.
– Njegova kreativnost, preciznost i tehnička vještina još su jednom pokazali da Hrvatska ima talentirane mlade kuhare spremne za najzahtjevnija međunarodna natjecanja – komentirali su iz Hrvatskog kuharskog saveza Dinkov rezultat.
Zapažene rezultate ostvarili su i naši drugi kuhari.
– Njihova posvećenost, timski rad i inovativan pristup pripremi jela još su jedan dokaz kvalitete hrvatske kulinarske scene. Ovi sjajni rezultati još su jedna potvrda rada i predanosti hrvatskih kuhara, koji s ponosom predstavljaju svoju zemlju na međunarodnoj kulinarskoj sceni. Uzbuđenje i iščekivanje pred sutrašnje izazove su veliki, a cijela Hrvatska stoji uz svoje predstavnike, pružajući im podršku i navijajući zanove uspjehe – poručuju iz Hrvatskog kuharskog saveza.