Dinko Tomašić iz restorana Nobel briljirao u Riminiju - srebro i treće mjesto u Europi! Foto: Hotel Turist

Dinko Tomašić iz restorana Nobel briljirao u Riminiju - srebro i treće mjesto u Europi!

Varaždinske vijesti | 21.2.2025. u 09:48h | Objavljeno u Društvo

Mladi kuhar Dinko Tomašić iz restorana Nobel koji posluje u sklopu varaždinskog hotela Turist, osvojio je srebrnu medalju kategoriji Young Chef, u polufinalu prestižnog natjecanja European Grand Prix 2025: Global Chefs Challenge, koji se održavao od 16. do 19. veljače u Riminiju.

Uz ovaj impresivan uspjeh, zauzeo i treće mjesto u ukupnom poretku za regiju Europe South.

Za natjecanje, kojeg organizira Worldchefs – World Association of Chefs Societies, Dinko je pripremao glavno jelo od VanDrie teletine (file i jetra) za četiri osobe, pri čemu je svaku porciju servirao pojedinačno.

Ukupno vrijeme za pripremu i serviranje jela iznosilo je 60 minuta, uz dodatnih 15 minuta za mise en place te 10 minuta za čišćenje radnog prostora.

– Njegova kreativnost, preciznost i tehnička vještina još su jednom pokazali da Hrvatska ima talentirane mlade kuhare spremne za najzahtjevnija međunarodna natjecanja – komentirali su iz Hrvatskog kuharskog saveza Dinkov rezultat.

Zapažene rezultate ostvarili su i naši drugi kuhari.

– Njihova posvećenost, timski rad i inovativan pristup pripremi jela još su jedan dokaz kvalitete hrvatske kulinarske scene. Ovi sjajni rezultati još su jedna potvrda rada i predanosti hrvatskih kuhara, koji s ponosom predstavljaju svoju zemlju na međunarodnoj kulinarskoj sceni. Uzbuđenje i iščekivanje pred sutrašnje izazove su veliki, a cijela Hrvatska stoji uz svoje predstavnike, pružajući im podršku i navijajući zanove uspjehe – poručuju iz Hrvatskog kuharskog saveza.

Dinko_Tomasic_restoran_Nobel_hotel_Turist_Rimini_21022025_1.jpg

Dinko_Tomasic_restoran_Nobel_hotel_Turist_Rimini_21022025_2.jpg

Dinko_Tomasic_restoran_Nobel_hotel_Turist_Rimini_21022025_3.jpg

Dinko_Tomasic_restoran_Nobel_hotel_Turist_Rimini_21022025_4.jpg