DIJAMANTNI PIR Ljubica i Dragutin Grđan iz Osečke proslavili 60 godina braka

Varaždinske vijesti | 3.3.2018. u 19:19h | Objavljeno u Društvo

Kao što su u veljači davne 1958. godine pred oltarom župne crkve sv. Margarete u Margečanu jedno drugome obećali vjernost, poštovanje i zajedništvo i u dobru i zlu, tako su Ljubica i Dragutin Grđan 60 godina kasnije na istom mjestu obnovili svoje bračne zavjete.

Uz molitvu župnika vlč. Alojza Pakraca, vremešni je, ali još uvijek dobrodržeći bračni par, zahvalio Bogu na svemu što ih danas čini sretnima, a ponajviše na djeci i velikoj obitelji, zdravlju i tihom zadovoljstvu spoznajom da su život, koji ih nikad nije mazio, proživjeli u poštenju i vjeri. Malobrojni su parovi koji se mogu podičiti tako dugim bračnim stažem pa stoga i ne čudi što su im dijamantni pir srdačno čestitali i margečanski župnik vlč. A. Pakrac i ivanečki župnik vlč. Zoran Gložinić.

A život Grđanima nije bio lagan. Dragutin je cijeli život – 41 godinu! – proveo na gradilištima zarađujući kruh kao građevinski radnik. Zato je vjerojatno i gospođa Ljubica još uvijek u dobroj kondiciji: iako joj je 80 ljeta, ona svake nedjelje ide pješice iz Osečke na misu u crkvi u Margečanu, što je više od tri kilometra u jednom pravcu!

Bog je, kažu, uslišio njihove molitve pa je velikim odricanjima i teškim radom bračni par iškolovao svu svoju djecu – Katicu, Božicu, Josipa i Zvonimira. I što je najljepše, Ljubica i Dragutin svoj su dijamantni pir proslavili u krugu 50 članova najuže obitelji, s time da pojam „najuže“ podrazumijeva djecu i njihove supružnike te 10 unuka i 15 praunuka (16. praunuče je na putu).

A nastavi li ih zdravlje i dalje dobro služiti, nadaju se da će dočekati i svoje prvo prapraunuče.

dijamantni pir3

dijamantni pir1

dijamantni pir2

Označeno u