Delegacija iz prijateljskog grada Schaffhausena posjetila i varaždinsku Gradsku vijećnicu

Varaždinske vijesti | 23.9.2022. u 17:00h | Objavljeno u Društvo

U sklopu posjete festivalu Varaždinske barokne večeri delegacija prijateljskog grada iz Švicarske Schaffhausena posjetila je i Gradsku vijećnicu Grada Varaždina.

U petak, 23. rujna, prijem za goste iz Grada Schaffhausena održala je predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan te im poželjela dobrodošlicu u barokni grad.

3.jpg

Od predstavnika Grada Schaffhausena na prijemu su bili gradski vijećnici R. Rohner i D. Preisig, savjetnik za kulturu J. Lampater i zamjenik pročelnice ureda gradonačelnika i savjetnik Gradskog vijeća Grada Schaffhausena M. Ćaleta koji su na prijemu u Gradskoj vijećnici s predstavnicima Grada Varaždina, predsjednicom Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravkom Grđan, ravnateljem Koncertnog ureda Varaždin Raymondom Rojnikom i pročelnicom Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Varaždina dr. sc. Vesnom Halugom razgovarali o novim mogućnostima kulturne i obrazovne suradnje između gradova prijatelja Varaždina i Schaffhausena.

Švicarska će iduće godine bit zemlja partner Varaždinskim baroknim večerima pa će se i promocija Festivala održati i u Gradu Schaffhausenu.