Daroviti učenici Glazbene škole briljirali na koncertu u znaku velikih obljetnica Foto: Glazbena škola Varaždin

Daroviti učenici Glazbene škole briljirali na koncertu u znaku velikih obljetnica

Varaždinske vijesti | 5.10.2018. u 11:06h | Objavljeno u Društvo

Tradicija da posljednji koncert Varaždinskih baroknih večeri pripadne mladima - učenicima Glazbene škole u Varaždinu nastavljena je i ove godine na kraju 48. Varaždinskih baroknih večeri.

Koncert mladih darovitih glazbenika uz Varaždinski komorni orkestar bio je u Katedrali u znaku velikih obljetnica - 190 godina Glazbene škole u Varaždinu, 50. obljetnice inicijative za osnivanje Varaždinskih baroknih večeri, ustanovljene na proslavi 140. godina tada Muzičke škole Varaždin, 105. obljetnice rođenja Marijana Zubera, jednog osnivača Varaždinskih baroknih večeri i dugogodišnjeg ravnatelja Glazbene škole, kao i Anice Opolski, također suosnivačice VBV-a i poznate glazbene pedagoginje, i Rudolfa Klepača, fagotista svjetskog ugleda koji je povezivao VBV sa Salzburškim festivalom, 100. obljetnice rođenja Ladislava Šabana, akademika, 95. obljetnice rođenja primadone Nade PuttarGold, 80. rođendana Vladimira Krpana, suosnivača pijanističkog natjecanja Bach-Händel-Scarlatti na VBV-u, kao i 50. rođendana današnjeg ravnatelja Varaždinskih baroknih večeri Davora Bobića.

Lara Beata Tomičić, Simona Novak, Dora Kukec, Paula Jovan, Maria Horvatić, Lovro Štefan, Nives Hažić, Jurica Tuđan, Mihael Žugec, Eva Barčot, Filip Mikša, Morana Ivezić, Marko Matajič, Stjepan Gerić, Lucija Čehok, Luka Vragović, Klara Sironić, Vinka Siladi, Ema Kovačić, Adela Žganec, Tija Pikija, Martina Roža, Ines Vrdoljak, Petra Podhraški i na kraju Mještoviti zbor Glazbene škole u Varaždinu predstavili su se pred do posljednjeg mjesta ispunjenoj varaždinskoj Katedrali pokazavši svoje glazbeno umijeće i talent izvodeći djela baroknih majstora. Ponajbolji su to učenici slavljeničke Glazbene škole u Varaždinu koji su do koncerta s Komornim orkestrom trebali proći i audiciju.

- Velika je čast i učenicima i nama kao školi što upravo festival svjetskog glasa kakav su Varaždinske barokne večeri završava s koncertom mladih koji iz Glazbene škole u Varaždinu kreću na svoj glazbeni put. Nastupiti u katedrali u kojoj su mnogi od njih nazočili koncertima svojih glazbenih uzora poseban je užitak i zasigurno događaj koji se pamti za cijeli život - istaknuo je ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu Davor Matačić, čestitajući i učenicima i njihovim profesorima što su pripremili odličan program za kraj 48. Varaždinskih baroknih večeri.

Možda će upravo neki od ovih mladih glazbenika nastaviti put bivših učenika varaždinske Glazbene škole koji su ostavili i ostavljaju trag u hrvatskoj i svjetskoj kulturi.

Koncert_ucenika_VBV_26.jpg

Koncert_ucenika_VBV_44.jpg

Koncert_ucenika_VBV_56.jpg

Koncert_ucenika_VBV_61.jpg

Koncert_ucenika_VBV_76.jpg

Koncert_ucenika_VBV_92.jpg