Dani ludbreške Svete nedjelje: Brojna događanja nadolazećeg vikenda

vv | 25.8.2023. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

Dani pred nama donose brojne tradicionalne događaje u sklopu manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje. U sklopu Dana ludbreške Svete nedjelje, već tradicionalno se održava i festival duhovne glazbe Duga koji organizira Pjevačko društvo mladih “Trinitas” iz Ludbrega.

Ove godine festival će biti u subotu, 26. kolovoza s početkom u 19.30, a uz domaći “Trinitas” nastupit će i Zbor mladih varaždinske biskupije te slavljenički bend.

- Pripremili smo desetak pjesama koje će izvoditi veliki zbor mladih Varaždinske biskupije zajedno s bendom. Tu je i nekoliko solista koji će svojim pjevanjem pridonijeti ovogodišnjem festivalu - rekla je Anđela Mesarić, voditeljica zbora.

Festival “Duga 2023.” i ove godine održat će se na Svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu, a samom festivalu ondje će, u zavjetnoj kapeli na otvorenom, biti i slavlje svete mise od 18.30.

Kako bi osvijestili i senzibilizirali javnost o snagama i mogućnostima osoba s invaliditetom Udruga “Ludbreško sunce” u Kući sunca organizira program pod nazivom “I mi to možemo, pokaži što znaš”.

- U Dane Svete nedjelje u goste nam dolaze naše srodne udruge. Program “I mi to možemo, pokaži što znaš” ove godine ide u još većem obimu, pozvali smo devetero udruga. Očekujemo tako udruge iz Slavonskog Broda, Đurđevca, Križevaca, Koprivnice, Čakovca, Novog Marofa, Svetog Ivana Zeline, Lobora i Pastoral za osobe s invaliditetom koji djeluje u sklopu Varaždinske biskupije. Udruge se rado odazivaju našem pozivu. Susret počinje misom na svetištu, a potom slijedi druženje u Kući Sunca. Svaka udruga predstavlja se programom u čiju je realizaciju uloženo puno truda i volje. Događaj je to ispunjen ljubavlju, iskrenošću i radošću i pozivam sve da dođu i sami se u to uvjere - poziva Ruža Zlatar, predsjednica Udruge.

Druženje u Kući sunca u nedjelju 27. kolovoza počinje u 13 sati.

U sklopu sportskog dijela manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje održat će se tradicionalno natjecanje u gađanju glinenih golubova.

Riječ je o trodnevnom događaju kojeg organizira Lovačko društvo ‘Srnjak’ Ludbreg.

Natjecatelji će se kod lovačkog doma u Ludbregu okupiti već 25. kolovoza u 17 sati kada započinje trening. Dan kasnije, 26. kolovoza također se održava trening s početkom u 15 sati, ali i natjecanje u disciplini  ‘desetke’.

Nedjelja, 27. kolovoza, rezervirana je za samo natjecanje koje počinje u 9 sati. Natjecatelji će se nadmetati u desetkama (pojedinačno), u gađanju trčećeg zeca te fair-play disciplini.

- Očekujemo da će nas vrijeme poslužiti i da će nam doći puno ekipa jer i naši strijelci idu na natjecanja širom regije. Imamo čak najavljene i natjecatelje iz Krapinsko–zagorske te Zagrebačke županije. Mi smo spremni - kaže predsjednik LD ‘Srnjak’ Ludbreg Antun Novota.

Na natjecanje su dobrodošli svi zainteresirani koji će osim u natjecateljskom dijeli moći uživati i u ponudi lovačkih delicija.

- Bit će lovačkih specijaliteta, a jedan od noviteta ove godine je i lovački roštilj. Naši kuhari su spremni, podijelili su svoja zaduženja. Sve smo pripremili, nadamo se samo da će nas vrijeme poslužiti. Pozivam sve građane grada Ludbrega i okolnih mjesta da nam se tog dana pridruže kod lovačkog doma u Ludbregu - poručuje Novota.

I ove će se godine uz najveću ludbrešku manifestaciju Dani ludbreške Svete nedjelje igrati Memorijalni teniski turnir parova “Marijan Kovačić”.
Riječ je o 10. izdanju turnira kojeg zajedničkim snagama organiziraju Teniski klub ‘Podravina Ludbreg i Rotary klub Ludbreg.

Na teniskim terenima u Ludbregu će se tako u subotu, 26. kolovoza, teniski parovi natjecati u tri kategorije – do 40 godina (seniori), od 40 do 60 godina (veterani) i od 60 godina (stariji veterani).

Početak natjecanja je u 9 sati.