Danas se obilježava Međunarodni dan mladih: "Čujemo i slušamo što nam govorite" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Danas se obilježava Međunarodni dan mladih: "Čujemo i slušamo što nam govorite"

IHR/Varaždinske vijesti | 12.8.2021. u 08:21h | Objavljeno u Društvo

Povodom Međunarodnog dana mladih, koji se obilježava svake godine 12. kolovoza, zamjenica župana Silvija Zagorec uputila je prigodnu čestitku mladima te najavila skoro raspisivanje Javnog poziva za isticanje kandidatura za izbor članova i zamjenika članova Savjeta mladih Varaždinske županije.

- Čestitam svim mladima njihov dan. Znam koliko vam je svima bilo teško i izazovno ovo razdoblje izoliranosti, zabrinutosti i ograničenja, stoga vam želim poručiti da ste važni, da čujemo i slušamo vaš glas te da poduzimamo sve u okviru naših mogućnosti da se što je moguće prije vratimo normalnom životu. Vjerujem da su pred nama bolja vremena i veselim se daljnjoj suradnji s vama, bilo kroz naš Savjet za mlade, ali i općenito jer su vaša znanja, ideje i aktivnosti nezamjenjivi u unapređenju društvenog života cijele naše županije – rekla je zamjenica te pozvala mlade na aktivnije uključivanje upravo kroz djelovanje Savjeta za mlade Varaždinske županije, kao savjetodavnog tijela osnovanog radi aktivnog uključivanja mladih u javni život.

- Na našim internetskim stranicama 16. kolovoza objavit ćemo Javni poziv za članove i zamjenike članova, a biraju se osobe od navršenih 15 do navršenih 30 godina života s prebivalištem ili boravištem na području Varaždinske županije. Savjet ima 11 članova koje bira Županijska skupština na vrijeme od tri godine, a pravo predlaganja imaju udruge opredijeljene za rad s mladima i za mlade, učenička vijeća, studentski zborovi, pomladci političkih stranaka, sindikalnih ili strukovnih organizacija te neformalne skupine mladih od najmanje 50 mladih pa pozivam zainteresirane da se prijave – najavila je zamjenica.

Međunarodni dan mladih je dan kad se slave postignuća mladih u svijetu te se ohrabruje njihovo sudjelovanje u društvu. Od 2000. godine do danas taj se dan kontinuirano obilježava, i to svake godine s drugom temom.