Dan zimnice sutra na Varaždinskom placu

Varaždinske vijesti | 1.9.2023. u 19:06h | Objavljeno u Društvo

Varaždinska Gradska tržnica već tradicionalno organizira Dan zimnice ovu subotu 2. rujna od 9 sati, a obilježit će ga gostovanje poznate food blogerice i kuharice Sandre Gašparić koja će u ovoj prigodi održati radionicu izrade svoje grah salate.

Riječ je o vrlo ukusnoj salati u koju uz grah idu paprika, rajčica, luk i češnjak, te začini koji ovu salatu čine odličnim prilogom gotovo svakom jelu.

Odlično se slaže i s tjesteninom i rižom pa se može konzumirati i topla. Recept će Sandra podijeliti s posjetiteljima na tržnici, a bit će i na raspolaganju za pitanja i savjete.

Svi sastojci za Sandrinu zimnicu dostupni su na tržnici, a uz malo sreće, posjetitelji će moći i osvojiti staklenku. Krunoslav Čolo vodit će mini kviz znanja, a najupućeniji znalci o zimnici osvojit će ukupno pedeset staklenki, koliko će ih Sandra toga dana pripremiti.

Ovo doba godine idealno je za konzerviranje voća i povrća jer ga ima u izobilju, a svi koji se posvećuju pripremi zimnice, posjećuju i plac. Povodom službenog Dana zimnice na tržnici će se prodavačima pridružiti i udruge koje će nuditi domaće slastice ali i rukom rađenu domaću zimnicu.

Pozivaju se stoga svi na plac - oni koji kuhaju po sastojke, a oni koji ne kuhaju, po gotove pripravke varaždinskih kumica i udruga.