Dan narcisa u Varaždinu: Podržite borbu protiv raka dojke Foto: ilustracija

Dan narcisa u Varaždinu: Podržite borbu protiv raka dojke

Varaždinske vijesti | 24.3.2022. u 16:33h | Objavljeno u Društvo

Mammae klub Varaždin - Udruga žena oboljelih na dojku, već 23 godine provodi akciju Dan narcisa sa ciljem senzibiliziranja javnosti za probleme vezane uz karcinom dojke, ali i osvješćivanja žena o potrebi pregleda.

- Samo na vrijeme otkriveni karcinom može biti izlječiv. Posebice želimo ukazati ženama na potrebu da se odazovu pozivu na besplatni mamografski pregled koji im može spasiti život. Prisjetimo se da se nacionalnim programom za rano otkrivanje smrtnost treba smanjiti za oko 25% - napominje Marija Hrašćanec, predsjednica udruge.

Dan narcisa održat će se u subotu 26. ožujka od 9 do 13 sati na Franjevačkom trgu u Varaždinu, ispred zgrade Gradske knjižnice, na Trgu slobode i u Shopping centru Supernova. Akcija se provodi prodajom narcisa, cvijeta koji u cijelom svijetu simbolizira proljeće, novi život, novu nadu, pa tako i borbu protiv raka.

Dodajmo da će se dan ranije, u petak 25. ožujka, s početkom u 9 sati, u Županijskoj palači održati i tribina "Sveobuhvatni pristup prevenciji, liječenju i rehabilitaciji od raka dojke".

Tribinu organiziraju Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije te Liga za borbu protiv raka Varaždinske županije, u suradnji s Udrugom žena operiranih na dojku - Mammae klub Varaždin, Savjetom za zdravlje Varaždinske županije te Općom bolnicom Varaždin.

Program tribine pogledajte u nastavku:

tribina_dan_narcisa_program_25032022.jpg