Dan dobrovoljnih darivatelja krvi: Ivan Gotal i Branko Jagodić krv su dali čak 125 puta Foto: Varaždinska županija

Dan dobrovoljnih darivatelja krvi: Ivan Gotal i Branko Jagodić krv su dali čak 125 puta

Varaždinske vijesti | 24.10.2018. u 15:37h | Objavljeno u Društvo

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi, koji se obilježava 25. listopada, u Županijskoj palači danas je priređeni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi, njih četrnaestero.

Neki od njih krv su dali preko 100 puta, a Ivan Gotal iz GDCK Varaždin kao i Branko Jagodić iz GDCK Ludbreg krv su dali 125 puta. Obojica su izrazili zadovoljstvo što sudjeluju u ovako plemenitome činu te su istaknuli kako im je drago ako time mogu nekome pomoći ili spasiti život.

Dobrovoljnim darivateljima zahvalio se zamjenik župana Robert Vugrin koji je naglasio kako darivatelji predstavljaju svojevrsni moralni uzor našega društva.

- Danas se zahvaljujemo dobrim i plemenitim ljudima koji daruju vrijednu tekućinu, i za to ne primaju nikakvu naknadu. Koristim priliku da se zahvalim i ravnateljima Gradskih društava Crvenog križa kao i predsjednici Društva Crvenog Križa Varaždinske županije Raheli Blažević te ravnatelju Nebojši Buđanovcu na predanome radu i trudu u ovome humanitarnome društvu – rekao je zamjenik župana Vugrin te svim darivateljima čestitao njihov dan.

dan_dobrovoljnih_darivatelja_4_3.JPG

dan_dobrovoljnih_darivatelja_4_2.JPGdan_dobrovoljnih_darivatelja_4_1.JPG