FOTO Crvena jabuka odaglanala oblake i rasplesala publiku - Ljeto u Varaždinu ide dalje

vv | 26.6.2021. u 08:57h | Objavljeno u Društvo

Ljeto u Varaždinu nastavlja se večeras nastupom Mejaša, odnosno programom u P4, a već od 9 sati počinje Dan Uske ulice, dok u 10 sati kreće prvi besplatni razgled grada.

Najavljena ljetna oluja ipak je sinoć zaobišla Varaždin, tako da je ispred vile Bedeković održan koncert Crvene jabuke, koja je nastupom odagnala oblake, što je razveselilo vjerne poklonike, koji nimalo nisu marili za vrijeme pa su dobro proveli.

Ljeto u Varaždinu nastavlja se večeras nastupom Mejaša, odnosno programom u P4, a već od 9 sati počinje Dan Uske ulice, dok u 10 sati kreće prvi besplatni razgled grada. Naime, u sklopu Ljeta u Varaždinu, kojeg organizira Turistička zajednica grada Varaždina, Društvo turističkih vodiča i pratitelja Varaždin, priređuje razna tematska besplatan dvosatna vođenja gradom nazvano Varaždin od 13. stoljeća do danas.

Tko ne stigne ove subote, imat će priliku iduće. Doduše, nešto drukčije.

-I 3. srpnja provest ćemo naše sugrađane i sve zainteresirane jednom inovativnom tematskom rutom pod nazivom 'Javna skulptura u Varaždinu', a kojom će svi sudionici imati prilike biti začetnici jednog novog turističkog proizvoda. Javna skulptura u gradu Varaždinu bila je vrlo rijetka, no unatrag nekoliko godina njezinim postavljanjem u starogradskoj jezgri i širem centru grada počeo se obogaćivati prostor, a čime je grad Varaždin dobio novu vizuru i turističku ponudu, a što je bio i poticaj za izradu ovog turističkog programa, veli Tomica Drvar.

I ovo razgledavanje kreće u 10 sati ispred Gradske vijećnice, gdje će zainteresirane dočekati turistički vodič i član DTVIPV-a, Branimir Šurbek, koji će sve sudionike razgleda provesti starogradskom jezgrom u obilasku javnih skulptura pješice, a nakon toga nastaviti na inovativnu turističku rutu u panoramski razgled autobusom u suradnji s Travega putovanja, koji će obuhvaćati umjetnička djela u širem centru grada, skulpture Stephana Lupina te najveću skulpturu na svijetu posvećenu Nikoli Tesli, autora Nikole Vudraga.

-Turističku rutu ćemo završiti u RezervArtu, novom umjetničkom središtu gdje se između ostalog nalazi i atelijer Nikole Vudraga gdje nastaju umjetničke skulpture ovog i mnogih drugih autora. Nakon druženja sa umjetnicima predviđen je povratak autobusom do centra grada (autobusno stajalište kod tržnice), veli Drvar, koji napominje da je trajanje ovog programa predviđeno od 10.00h do cca 13.00h te da je broj sudionika u drugom dijelu programa autobusom ograničen na 50!

ljeto-u-varazdinu-najava-3.jpg