Colas Hrvatska dobio još jedan vrijedan posao na hrvatskim prometnicama

VV/Index.hr | 30.1.2022. u 12:03h | Objavljeno u Društvo

Hrvatske autoceste (HAC) su objavile da su odabrale zajednicu ponuditelja koju čine Colas i Geotehnika za izgradnju dionice Lekenik-čvor Sisak na autocesti A11 Zagreb-Sisak, s ponudom vrijednom 281.34 milijuna kuna bez PDV-a kao ekonomski najpovoljnijom, objavljeno je na Indexu.hr.

Ukupna vrijednost ponude s PDV-om varaždinskog Colasa i Geotehnike iz Selca iznosi 351.7 milijuna kuna, stoji u odluci objavljenoj u Elektroničkom oglasniku javne nabave.

Kako iz HAC-a navode u odluci o odabiru, ponuda u potpunosti zadovoljava uvjete iz dokumentacije o nabavi, a odabrana je kao ekonomski najpovoljnija. Na odluku o odabiru žalba se može uložiti u roku od 10 dana od njezina primitka.

Inače, vlada je početkom veljače prošle godine usvojila Zaključak o dovršetku izgradnje autoceste A11 Zagreb-Sisak, dionice Lekenik-Sisak, duljine 10.9 kilometara i podržala ubrzavanje dovršetka autoceste Zagreb-Sisak kao prioritetnog projekta za dugoročnu revitalizaciju područja Sisačko-moslavačke županije.

HAC je početkom ožujka lani raspisao javno nadmetanje za posljednju dionicu autoceste A11 Zagreb - Sisak, dionicu Lekenik-čvor Sisak, s procijenjenom vrijednosti tih radova od 300 milijuna kuna.

Na to je javno nadmetanje pristiglo devet ponuda, njihova se vrijednost kretala od 281 do 365 milijuna kuna (bez PDV-a), a HAC je tri ocijenio valjanima te sredinom listopada za izvođača radova za izgradnju dionice Lekenik-čvor Sisak kao ekonomski najpovoljniju ponudu odabrao onu zajednice ponuditelja Colas Hrvatska i Geotehnika, s cijenom ponude od 281.33 milijuna kuna (sve su cijene bez PDV-a).