Covid potvrde nisu svima dobro "sjele": u dvije škole bila policija, u Cestici učiteljica molila ravnateljicu da joj da otkaz Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Covid potvrde nisu svima dobro "sjele": u dvije škole bila policija, u Cestici učiteljica molila ravnateljicu da joj da otkaz

| 22.11.2021. u 16:51h | Objavljeno u Društvo

I dok u Varaždinskoj županiji nije bilo nemilih scena poput privođenja učiteljice iz likovnog iz OŠ “Vjekoslav Klaić” u Garčinu nedaleko Slavonskog Broda, ravnatelji pojedinih škola u našoj županiji prošli tjedan imali su itekako velikih problema s nastavnicima koji se ne žele cijepiti, niti testirati.

U OŠ Cestica jedna se učiteljica, prvog dana uvođenja obaveznih Covid potvrda, uopće nije pojavila na nastavi!

- Svoj izostanak nije opravdala, nije odgovarala na pozive niti se javljala u dogovorene grupe tijekom cijelog prijepodneva. Kako nas je sve to na školi iskreno zabrinulo, nazvala sam policiju i pitala možemo li prijaviti njezin nestanak. Na kraju je zahtjev za pisanim očitovanjem uz fizičku zabranu ulaska u školu dostavila tog dana, ali tek nakon završetka nastave, točnije u 13.41 sati – ispričala nam je ravnateljica te škole Nevenka Turščak.

Drugi dan je, kaže ravnateljica, učiteljica došla u školu i donijela negativni test.

- Rekla mi je da je to prvi i zadnji puta da se testirala. Ušla je u školu, ali je odbijala raditi. Molila me da joj dam otkaz i cijelo vrijeme govorila da ionako zna što je čeka - ispričala nam je dugogodišnja ravnateljica OŠ Cestica koja nam je priznala da takvu situaciju još nije imala u školi.

- Za pomoć sam se obratila pravnicima, a o svemu sam obavijestila našeg osnivača, Varaždinsku županiju te sam dopis uputila i Ministarstvu znanosti i obrazovanja, s molbom da mi kažu kako postupiti – priznala nam je prošli tjedan ravnateljica.

U OŠ Veliki Bukovec u utorak je bila policija...

Što se događalo u ostalim školama i kako su Covid potvrde podijelile građane pročitajte u novom broju Varaždinca... 

Označeno u