Čarobni blagdanski festival: Počelo odbrojavanje do početka Adventa u Varaždinu Foto: TZ Grada Varaždina

Čarobni blagdanski festival: Počelo odbrojavanje do početka Adventa u Varaždinu

Varaždinske vijesti | 21.11.2021. u 12:39h | Objavljeno u Društvo

Polako odbrojavamo dane, jer do početka ovogodišnjeg Adventa u Varaždinu (26.11.2021.-6.1.2022.) dijeli nas još samo nekoliko dana.

Iako je svaki Advent čaroban, a tu čaroliju, uz ukrase, zvukove i mirise stvaraju upravo ljudi, ovogodišnje izdanje blagdanskog festivala bit će, barem što se uređenja i atmosfere u gradu tiče, najčarobnije do sada, poručili su iz Turističke zajednice grada Varaždina.

Diljem cijele povijesne gradske jezgre obavljaju se posljednje pripreme, postavljaju se posljednji ukrasi, grade blagdanske kulise, isprobava rasvjeta, a sve kako bi, u petak 26. studenoga, program mogao započeti, a Varaždin objeručke dočekao prve posjetitelje.

advent_u_varazdinu_2021_najava_5.jpg

Welcome Santa!

Posebno lijepa, jedinstvena, topla, udobna, mirisna i gostoljubiva bit će Kuća Djeda Mraza u jednako lijepoj Gajevoj ulici. Sam Djed Mraz, mudar, dobar, zanimljiv i zabavan, ove je godine odlučio vječno ledene predjele zamijeniti nešto južnijim geografskim širinama Varaždina te je svojim vilenjacima i pomagačima dao zadatak da mu privremeni dom urede još ljepše nego što je uređen onaj u dubokim snježnim šumama dalekog sjevera.

Oni su ozbiljno prionuli poslu i stvorili mjesto u kojem će se ispreplitati stvarnost i mašta i kojega, bojimo se, nakon što nakon brojnih obveza stigne u Varaždin 7. prosinca, Djed Mraz neće lakog srca htjeti napustiti.

advent_u_varazdinu_2021_najava_6.jpg

Ledeno kraljevstvo

Ništa manje privlačna neće biti ni Ledena čarolija na Kapucinskom trgu. Veliko klizalište i ogromni ledeni tobogan, uz ponudu toplih jela i napitaka za okrjepu te s velikim parkiralištem na katovima ispod, zadovoljit će potrebu za zimskim radostima bez obzira na dob posjetitelja i količinu snježnih padalina.

advent_u_varazdinu_2021_najava_1.jpg

Topli okusi zime

Druženje s Djedom, klizanje i sanjkanje traže puno energije, a nju će se moći prikupiti na nekoj od brojnih kućica s raznovrsnim slatkim i slanim blagdanskim jelima i pićima. Posebno će zanimljive biti one na Trgu Miljenka Stančića gdje će između ostalih kuhati i kandidatkinja iz popularnog Masterchefa, a ni na Korzu, kako se u Varaždinu naziva glavni gradski trg, nećete ostati ni gladni ni žedni.

advent_u_varazdinu_2021_najava_2.jpg

Uz hranu i piće, na oba trga će se vikendima svirati i plesati, pa tako na Korzo stižu Vanna, Dino Dvornik Tribute band, Neno Belan i Dobre vibracije.

Blagdanski shopping

Tko ne voli blagdanski shopping? Trg Slobode i Franjevački trg bit će puni štandova i kućica na kojima će se nuditi raznolika blagdanska ponuda. Na Franjevačkom će se trgu smjestiti čak 13 izlagača dok će se za ponudu na Trgu Slobode brinuti deset članova Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin.

advent_u_varazdinu_2021_najava_3.jpg

Suveniri, pokloni, varaždinski obrtnici i jedan od najvećih adventskih kalendara na pročelju Županijske palače zaokružit će izlagačku ponudu Adventa u Varaždinu.

Popratni program

- Uvijek nam je teško bogatu varaždinsku kulturnu ponudu nazvati „popratnim programom“, ali što je tu je. Varaždinske galerije, muzeji, kazalište i ostale institucije tijekom adventskog razdoblja pripremaju niz prigodnih i zanimljivih sadržaja koji, posebice u danima vikenda čine izlet u Varaždin sjajnom prilikom za zabavu i užitak - ističu iz Turističke zajednice grada Varaždina.

advent_u_varazdinu_2021_najava_4.jpg