Caritas Varaždinske biskupije i ove je godine uoči Božića svojim paketima darivao višečlane obitelji

VV | 19.12.2021. u 09:45h | Objavljeno u Društvo

Caritas Varaždinske biskupije uoči božićnih blagdana darivao je obitelji s petero i više djece tradicionalnim božićnim paketima.

Zbog pandemije koronavirusa i epidemioloških mjera koje su na snazi, i ove godine nije bilo moguće u sigurnim uvjetima održati tradicionalni zimski susret s obiteljima petero i više djece. Obitelji su stoga bile pozvane da svoj obiteljski paket podignu u Caritasovom Centru na Banfici.

Usprkos nešto zahtjevnijoj i izazovnijoj godini koja je na izmaku, Caritas je, uz pomoć donatora, volontera i ljudi dobre volje, učinio sve da mnogobrojnim obiteljima uljepša božićne i novogodišnje blagdane.

Tako su za ukupno 130 obitelji pripremljeni paketi u vrijednosti više od 2700 kuna koji su se sastojali od dječjih igračaka, prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština i odjeće.

U suradnji s Povjerenstvom za pastoral Roma Varaždinske biskupije ove pakete dobilo je i 10 romskih obitelji.

Osim toga, u ovo predbožićno vrijeme, Caritas Varaždinske biskupije izdvojit će i 30 tisuća kuna za tridesetak obitelji ruralnih župa Varaždinske biskupije za plaćanje režijskih troškova.

Vrijedno je za istaknuti i kako je biskupijski Caritas tokom 2021. godine bio produžena ruka te darovao i 50 madraca i 50 nadmadraca na području Varaždinske biskupije, ali i izvan nje, ukupne vrijednosti oko 250 tisuća kuna. Bila je to donacija jedne tvrtke kojoj ovim putem, uime korisnika, iz Caritasa zahvaljuju.