Bučina ulja s Međunarodne izložbe Alpe-Adria donirana Caritasovoj pučkoj kuhinji Foto: Varaždinska županija

Bučina ulja s Međunarodne izložbe Alpe-Adria donirana Caritasovoj pučkoj kuhinji

Varaždinske vijesti | 29.5.2019. u 11:55h | Objavljeno u Društvo

Pučku kuhinju koja djeluje u okviru Caritasa Varaždinske biskupije posjetili su danas savjetnica župana ujedno i predsjedavajuća Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević te pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj dr.sc. Dragutin Vincek.

Tom su prigodom ravnatelju Caritasa donirali oko četrdeset litara kvalitetnog bučinog ulja različitih proizvođača, a koji su svoje ulje dali na nedavno održanu Međunarodnu izložbu bučinih ulja Alpe Adria. Natalija Martinčević istaknula je odličnu suradnju Varaždinske županije i biskupijskog Caritasa te je naznačila kako je ova gesta samo potvrda toga.

- Drago nam je da imamo prilike donirati bučino ulje iznimne kvalitete te sam sigurna kako će ga korisnici pučke kuhinje s zadovoljstvom konzumirati. Županija godišnje sudjeluje s 80 tisuća kuna u sufinanciranju Caritasove pučke kuhinje što je povećanje za trećinu u odnosu na prošlu godinu. Koristim priliku da se zahvalim u ime Županije i svim volonterima koji ovdje rade i pomažu – rekla je Martinčević.

Županiji je zahvalio ravnatelj Caritasa Ante Šola.

- Ovo je zaista lijepa gesta naše Županije kojoj od srca zahvaljujem. Pohvalno je i lijepo što misle na nas i to ne samo prigodm blagdana nego cijele godine. Imamo od 270 do 300 korisnika i ja se nadam da će primjer Varaždinske županije sljediti i drugi – rekao je Šola.

290519_caritas_donacija_1.JPG

290519_caritas_donacija_2.JPG

290519_caritas_donacija_3.JPG

290519_caritas_donacija_4.JPG