Branitelj-biciklist Ivica Nerer putovat će do Knina: "Osjećaj dolaska je perfektan!"

Marin Hižar | 31.7.2021. u 12:00h | Objavljeno u Društvo

-Isplanirao sam put od Varaždina do Knina. To je 390 kilometara starom magistralom. Da odam počast svim hrvatskim braniteljima i civilima koji su uz nas bili 5 godina domovinskog rata. Da bar tu malenkost moju mogu bar na taj način njima pružiti i njima dati neko zadovoljstvo - kaže branitelj Ivica Nerer, bivši pripadnik 7. gardijske brigade Puma, član Udruge veterana 7. gardijske brigade i još uvijek djelatna vojna osoba, pripadnik GOMBR-e, 2. oklopno mehanizirane bojne Pume, kojeg su u petak, kod Križa zahvalnosti uz crkvu sv. Nikole u Varaždinu, na put ispratili članovi Udruge veterana 7. gbr Puma, na čelu s predsjednikom Udruge Robertom Pujom..

Nerer je put pomno isplanirao, a ovo mu je druga godina u kojoj se odlučio na veliki pothvat putovanja biciklom do Knina. Ističe kako je izrazito zahvalan Udruzi veterana 7. gardijske brigade "Puma" i 2. oklopnoj mehaniziranoj bojni "PUME", koje su mu pomogle prilikom organizacije putovanja.

Putovanje je organizirao povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, dana hrvatskih branitelja, te 26. obljetnice VRO "Oluja". Njegovo putovanje pod sloganom "Kad krenemo gorit će i nebo i zemlja" započet će 3. kolovoza, a, prema Nererovim pretpostavkama, završit će dva i pol dana kasnije u Kninu.

-Sam put ovisi o vremenskim uvjetima. Nekad je to jaka kiša, nekad je to jaki vjetar vjetar. Putuješ sam, ja uvijek putujem sam. Imaš cilj, imaš točku; nije to nešto teško za odraditi - opisao je Nerer.

-Osjećaj dolaska je perfektan. Kad dođete iznad Knina, kad vidite ljude koji vas dočekuju, kojima ste dali bar malo nade, to je savršen osjećaj - ističe branitelj-biciklist.

Nakon dolaska u Knin Ivica će produžiti još do Dubrovnika, što će njegov sveukupni put dovesti do 790 kilometara.