Božićni vlak Tin-express u svoju humanitarnu vožnju ove subote kreće i iz Varaždina Foto: HŽPP

Božićni vlak Tin-express u svoju humanitarnu vožnju ove subote kreće i iz Varaždina

Varaždinske vijesti | 2.12.2022. u 17:01h | Objavljeno u Društvo

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca HŽ Putnički prijevoz organizira humanitarnu vožnju koju daruje djeci s invaliditetom i djeci bez roditelja i roditeljske skrbi. Ove godine vožnje Tin-expressa organizirane su u svim većim gradovima.

Na relaciji Varaždin – Novi Marof – Varaždin božićni vlak Tin-express kreće u subotu, 3. prosinca u 17.06 sati, a vožnja traje oko sat vremena..

Na ovogodišnjoj vožnji sudjelovat će djeca iz Udruge distrofičara i invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, Udruge gluhoslijepih osoba Varaždinske županije, Udruge za autizam Pogled i Udruge ZIPKA koja okuplja udomitelje djece i mladih Varaždinske županije, Udruge gluhih i nagluhih Grada Varaždina i Varaždinske županije i Udruge savjetovališta Uz tebe sam.

U okićenom vlaku bit će oko 200 djece s roditeljima i voditeljima, a uz prigodni program djecu će dočekati Djed Božićnjak s vilenjacima. Darove za djecu osigurali su HŽ Putnički prijevoz, Grad Varaždin i King ICT. 

Inače, dječjim božićnim vlakovima Tin-express može se putovati od 27. studenoga do 6. siječnja iz svih većih gradova, a prema rasporedu HŽPP-a, iz Varaždina vlakovi voze u nedjelju, 18. prosinca u 17 i 18.30 sati. Karta za dijete s uključenim darom iznosi 50 kn/6,64 €, a za odrasle 40 kn/5,31 €.