Božićna bajka ili kako je sve počelo - nova Glluglova premijera u petak

VV | 22.12.2017. u 08:33h | Objavljeno u Društvo

U petak, 22. prosinca, u 18 sati na sceni CZM na rasporedu je svečana premijera Glluglove lutkarske predstave za djecu Katarine Arbanas Božićna bajka ili kako je sve počelo. Reprizne izvedbe na rasporedu su u utorak 26. prosinca i petak 29. prosinca u 18 sati te u subotu 30. prosinca u 11 sati.

Predstava Božićna bajka ili Kako je sve počelo fantazija je koja u adventskom duhu progovara o odrastanju, prijateljstvu i ljubavi,a ponajviše o bratskoj ljubavi koja je spremna podnijeti svaku žrtvu i o dobroti koja se uvijek dobrim vraća.

Priča prati odrastanje dječaka Rudolfa koji u kritičnoj situaciji otkriva svoju hrabrost, volju i mudrost. Rudolf kreće na put u pratnji svojih životinjskih prijatelja i pritom susreće razna fantastična bića (inspiracija u nordijskoj mitologiji) te ostvaruje velika djela.

Podnaslov Kako je sve počelo sugerira još jednu intrigantnu temu koja se provlači u našoj fantaziji o, djeci zasigurno jednoj od najdražih fantastičnih osoba, Djedu Mrazu kojeg upoznajemo od vremena kad je još bio tek maleni dječak.

U predstavi igraju: Filip Eldan, Nikša Eldan, Katarina Arbanas, Sara Ipša i Petar Eldan

Autorski tim čine:

Autorica teksta: Katarina Arbanas

Režija: ansambl

Oblikovanje lutaka: Sharon Pimpi – Steiner i Ivana Živković

Izrada lutaka: Sharon Pimpi – Steiner, Ivana Živković, Tončica Knez i Lorna Kalazić

Skladatelj: Petar Eldan

Scenograf: Petar Nevžala

Izrada plošnih lutaka: Matilda Lepoglavec

Umjetnička suradnica: Tamara Kučinović

Dizajn plakata: Matilda Lepoglavec

Fotografija plakata: Damir Chyitil