Bit će zanimljiv i treći dan Špancirfesta: Od Cold Snapa, Mie Dimšić do bogatog uličnog programa

Varaždinske vijesti | 19.8.2018. u 08:41h | Objavljeno u Društvo

Pred nama je treći dan Špancirfesta, a program ni danas neće razočarati. Uz standardni program koji traje od prvog dana što vas novog očekuje donosimo u kratkom pregledu.

Na Franjevačkom trgu kod Grgura Ninskog od 17 do 17.30 nastupat će Mr. Toons, urnebesni show čovjeka i balona kojeg možete gledati 100 puta i svaki puta se nasmijati do suza.

Na Starom gradu od 18.30 do 20 sati nastupat će Mia Dimšić, jedna od najvećih hrvatskih glazbenih senzacija posljednjih nekoliko godina. Svojim je glasom, talentom i divnim, pozitivnim pjesmama u kratkom roku osvojila top liste, naslovnice časopisa i srca nevjerojatno brojne publike. Osvojila je već brojne nagrade i priznanja, a na jubilarni Špancirfest stiže ovjenčana s čak šest potpuno svježih Porina te zlatnom pločom za najprodavaniji album u 2017. godini.

U Parku kreative, u Habdelićevoj ulici od 18 do 19.30 održat će se, za sve uzraste, Dr. Bubbles Show. Naime, Dr. Bubbles poznat je i kao Aramis-Nikolaus Gehberger, autor je i izvođač spektakularnog programa prepunog balona. Show počinje nježno i suzdržano, ali kasnije prerasta u nešto fantastično, magično i impresivno.

Od 19 do 20 sati u Parku kreative održat će se i Petrica Kerempuh – monomjuzikl /5+. Naime, Medley Teatar i stari prijatelji Špancirfesta Kazališna družina Pinklec pričaju priču o putovanju Petrice Kerempuha u Dalmaciju gdje upoznaje ljubav svog života, putem ispravlja nepravde i postaje junak na strani slabih i potlačenih. Predmete iz svog kofera i dijelove svog tijela pretvara u lutke urnebesno smiješnog cabareta, a ne samo da uživo svira, već i pjeva na različitim hrvatskim narječjima oživljavajući dogodovštine sa svojih putovanja. Predstavu je režirao Lovro Krsnik, a igra ju Igor Baksa.

Na Korzu od 20 pa do 21 sat nastupat će Trio Decoro & The Band. Ako ste oduvijek željeli znati kako brojni pop hitovi zvuče u zavodljivom, vokalno i svirački savršenom retro izdanju, onda nikako ne smijete propustiti koncert sastava Trio Decoro & The Band. Trio Decoro čine Lovorka Ivanković (klavijature i vokal), Fani Solomun (vokal) i Zrinka Ivanković Mladenović (vokal). Vrsne glazbenice koje obožavaju retro zvuk i stajling, u otmjeno su retro ruho odjenule brojne poznate hitove od 60-tih pa sve do danas. Uz pratnju vrhunskih, akademski školovanih glazbenika Hrvoja Šenjuga na gitari, Tomislava Kreša na trubi, Stanislava Muškinje na udaraljkama i Aleksandra Vešića na bas gitari, s predivne pozornice na glavnom varaždinskom trgu, teleportirat će vas u vremena kada je sve izgledalo i zvučalo otmjenije.

U vili Bedeković od 21 do 22 sata održat će se predstava Muškarci.hr, četvorice muškaraca s ciljem da u svemir vrate ravnotežu. Njih četvorica svoj su bunt iskazali predstavom u kojoj će reći pravu istinu o ženama. Radi se o predstavi Umjetničke organizacije Teatroman i Satiričkog kazališta Kerempuh u režiji Maria Kovača, a njome će se otvorit kazališni program kod vile Bedeković.

S druge strane, na trgu Miljenka Stančića od 21 do 1 sat iza ponoći nastupat će DJ Simon M dok će na Starom gradu od 22 do ponoći svirati Cold Snap, žestoki varaždinski metal zvuk  koji traje već 15 godina. Cold Snap će na Špancirfestu proslaviti dva rođendana - 20. najvećeg hrvatskog festivala i svoj 15., a pod miškom će imati svoje, još “vruće”, peto studijsko izdanje - “All Our Sins".

Označeno u