Biskup Bože Radoš podijelio dekrete svećenicima imenovanima na nove službe

VV | 13.7.2022. u 09:28h | Objavljeno u Društvo

Varaždinski biskup Bože Radoš u utorak, 12. srpnja u Biskupskom ordinarijatu Varaždinske biskupije okupio je svećenike kojima je dodijelio nove službe i uručio im dekrete o razrješenju i imenovanju.

Najprije se susreo s župnim vikarima, među njima petoricom mladomisnika. Osvrnuvši se na slavlja mladih misa, ohrabrio ih je da spremno i raspoloživo krenu u župne zajednice kojima su poslani te da izgrađuju bratski i suradnički odnos sa župnicima s kojima će pastoralno djelovati.

Potom je biskup Radoš primio svećenike koje je imenovao na službu župnika, odnosno župnog upravitelja. Podijelio im je dekrete te im se obratio prigodnim razmatranjem. Istaknuo je kako svećenik koji odlazi s jedne i dolazi na drugu župu treba pripremiti dvije propovijedi – prva je o bratu svećeniku koji dolazi za njim, kojemu treba pripremiti put i druga je o bratu kojega će naslijediti na službi. Naglašava biskup da se u obje propovijedi zrcali lik Ivana Krstitelja koji poziva: „On treba da raste, a ja da se umanjujem“ te da je služba svećenika uvijek usmjeravanje drugih na Krista – „Evo Jaganjca Božjega!“ Svećenik, osvrćući se na pastoralno djelovanje braće svećenika i svoje vlastito, uvijek treba biti svjestan da je Bog taj koji djeluje i ostvaruje svoj plan u konkretnoj zajednici, služeći se onim što sami činimo.

Susret je zaključen objedom u bratskom ozračju u Biskupskoj rezidenciji.

Imenovanja razrješenja 2022 by Varazdinske vijesti on Scribd

Galerija slika