"Bez zelja nema veselja": U subotu dođite na plac po sarmu i napravite dobro djelo

J.Š./Varaždinske vijesti | 15.11.2017. u 08:45h | Objavljeno u Društvo

"Bez zelja nema veselja", naziv je tradicionalne humanitarne manifestacije koja će se u subotu, 18. studenog, održati na varaždinskome placu.

Stoga, toga dana posjet placu ne bi smjeli propustiti svi ljubitelji zelja, a posebno najpoznatijeg specijaliteta – sarme.

Poznato je da je kiselo zelje prava mala riznica vrijednih sastojaka, idealna za jačanje imuniteta pred zimu, koja blagotvorno djeluje na srce, krvotok i probavu. A sarma, najpoznatije zimsko jelo naše kuhinje, nikada nije tako ukusna kao kada ju priprema PPP Cafuk i Udruga kuhara Varaždinske županije. Oni će iduće subote za posjetitelje placa pripremiti čak 500 porcija koje će se po cijeni od 10 kuna nuditi u humanitarne svrhe.

Na događaju će nastupiti KUD Vidovec, a predstavit će se i posebni gosti iz Istre – folklorna skupina "Buzetski biseri".

Manifestacijom "Bez zelja nema veselja", Gradska tržnica želi pripremiti Varaždince na skori dolazak zime i podsjetiti kako je najbolji način za čuvanje zdravlja konzumacija domaće hrane i tradicionalnih nutritivno vrijednih jela.