LJUBITELJI SARME Ne propustite "Bez zelja nema veselja" na varaždinskom placu Foto: Krešimir Đurić/ilustracija

LJUBITELJI SARME Ne propustite "Bez zelja nema veselja" na varaždinskom placu

vv | 13.11.2022. u 20:00h | Objavljeno u Društvo

"Bez zelja nema veselja" je tradicionalna humanitarna manifestacija koja će se u subotu, 19. studenog, od 9.30 sati održavati na varaždinskom placu.

- Posjet placu toga dana ne bi smjeli propustiti svi ljubitelji zelja, a posebno najpoznatijeg specijaliteta – sarme. Naime kiselo je zelje prava mala riznica vrijednih sastojaka, idealna za jačanje imuniteta pred zimu, koja blagotvorno djeluje na srce, krvotok i probavu. A sarma, najpoznatije zimsko jelo naše kuhinje, nikada nije tako ukusna kao kada ju priprema PPP Cafuk i Udruga kuhara Varaždinske županije. Oni će u subotu za posjetitelje placa pripremiti čak 300 porcija koje će se po cijeni od 15 kuna nuditi u humanitarne svrhe - poručuju organizatori.

Manifestacijom "Bez zelja nema veselja", Gradska tržnica želi pripremiti Varaždince na skori dolazak zime i podsjetiti kako je najbolji način za čuvanje zdravlja konzumacija domaće hrane i tradicionalnih nutritivno vrijednih jela.

- Pozivaju se svi koji žele provesti ugodno prijepodne uz druženje i ukusnu hranu, neka obavezno posjete tržnicu 19. studenog - dodaju.