Betlehemsko svjetlo mira stiglo u varaždinsku katedralu Foto: Varaždinska biskupija

Betlehemsko svjetlo mira stiglo u varaždinsku katedralu

Varaždinske vijesti | 18.12.2017. u 12:04h | Objavljeno u Društvo

Članovi izviđačkih odreda iz Čakovca, Lepoglave, Ludbrega i Varaždina, zajedno sa Zdrugom katoličkih skauta Varaždinske biskupije, unijeli su u varaždinsku katedralu Uznesenja BDM na Nebo u nedjelju 17. prosinca na večernju svetu misu betlehemsko svjetlo mira.

Kao i prethodnih godina, izviđači su betlehemsko svjetlo donijeli u katedralu tradicionalno na treću nedjelju došašća, a predali su ga varaždinskom biskupu mons. Josipu Mrzljaku koji je predvodio svečano euharistijsko slavlje.

- Darujemo vam svjetlo da ga sa zahvalnošću i pažnjom odnesete svojim obiteljima i prijateljima, ali i osamljenima koje možda nitko neće posjetiti. I njima da prenesete ovu priču o svjetlu koje svaki put iznova budi novi doživljaj u srcu, novu nadu za život i novu snagu za ljubav - kazala je predstavnica izviđača.

- Radujemo se svjetlu što je stiglo u katedralu jer ono je zapravo sam Gospodin Isus. On je sam za sebe rekao “Ja sam svjetlo svijeta”. Želimo u tom simbolu svjetla upoznati Isusa - poručio je biskup Mrzljak, koji je u svojoj propovijedi podsjetio da je vrijeme adventa - vrijeme čekanja. Predstavlja simbolično vrijeme Staroga zavjeta, vrijeme prije nego je došao Isus na ovaj svijet.

Nakon svete mise brojni vjernici na betlehemskom su svjetlu upalili svoje svijeće koje su nosili svojim kućama. Svjetlo će do Božića biti prisutno u katedrali i svi koji to žele moći će tijekom došašća na njemu upaliti svoje svijeće i odnijeti betlehemsko svjetlo svojim kućama.

betlehemsko_svjetlo_-_biskupija_varazdinska_1.JPG

betlehemsko_svjetlo_-_biskupija_varazdinska_2.JPG

betlehemsko_svjetlo_-_biskupija_varazdinska_3.JPG

betlehemsko_svjetlo_-_biskupija_varazdinska_4.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci