Antonio Tkalec nekada je zamišljao klavir na daski, danas uz vjeru i nadu je na - svom 5. albumu!

Marin Hižar | 30.8.2021. u 16:40h | Objavljeno u Društvo

Kada Antonio Tkalec stvara pjesmu čuje čitav orkestar u svojoj glavi; točno zna što sve, tko i kako mora svirati. Od najranijeg djetinjstva se to rađalo u njemu. Kako on sam kaže – “tako me Bog vodio”. Sada je, s gotovo 40 godina, na svom 5 albumu “Ovo nije vrijeme predaje”.

-Ja sam samo u modernoj duhovnoj glazbi kojom se bavim već 22 godine. Nisam u drugim žanrovima. To mi je životno zvanje. 2016. godine sam, na temelju cjeloživotnog bavljenja tom vrstom glazbe, dobio od Ministarstva kulture i medija status samostalnog umjetnika. To je ogromna stvar, te sam službeno bio jedini u Europi koji je dobio taj status za bavljenje samo modernom duhovnom glazbom. Je to titula, ali je i odgovornost. Taj put sam si uzeo. Nisam zadovoljan, nego sam prezadovoljan – rekao nam je Tkalec naglašavajući kako svjetovnu glazbu sluša široki spektar ljudi, ali da istovremeno je i duhovna glazba počela povećavati svoju publiku.

          Trud, strpljivost i ljubav

Na novom Tkalecovom albumu je deset pjesama za koje kaže da su sjajne, no, ne zato jer su njegove. Dok vidi pjesmu kao kostur nije previše oduševljen, ali kada preuzme producent, zajedno s glazbenicima, i sve se napravi, onda može tek uvidjeti kako je stvoreno nešto sjajno. Na spomenutom novom albumu radio je dvije godine, te je u njega “uloženo puno truda, strpljivosti i ljubavi”.

Što se tiče distribucije, glazbeni rad izaći će u fizičkom obliku, ali i u digitalnom. Bit će dostupan na svim platformama koje izdaju singlove i nosače zvuka, a to uključuje i moderne streaming platforme. Ime je dobio po pjesmi koja je izašla prošle godine, iako to uopće nije bilo planirano. Reakcije publike su bile “fantastične” na spomenutu pjesmu, a čitav album prožeti je sukladnim porukama nade i vjere u bolje sutra. Album se, pak, ne može napraviti sasvim samostalno, iako Tkalec prepričava kako dva tjedna prije izdavanja albuma on samostalno provodi marketing.

Više o duhovnoj glazbi i Tkalecovom pogledu na svijet pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti !

Označeno u