"Anino u Beletincu" ovog vikenda uz Gazde i smotru folklora

I.D./Varaždinske vijesti | 27.7.2017. u 10:13h | Objavljeno u Društvo

U sklopu proslave Dana općine Sveti Ilija, ovog će se vikenda održati kulturno-zabavna manifestacija "Anino u Beletincu". Riječ je o obilježavanju blagdana sv. Ane, koji se već tradicionalno održava u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Beletinec.

Program počinje u petak 28. srpnja, kada će pod šatorom na igralištu kod Društvenog doma u Beletincu okupljene od 20 sati zabavljati grupa "Tim", dok će nešto kasnije na pozornicu stići i popularni Tamburaški sastav "Gazde".

U subotu 29. srpnja od 19 sati održat će se i 12. revijalna smotra folklora odraslih skupina KUD-ova u Beletincu. nastupit će KUD Zagorci (Osječko-baranjska županija), KUD Elizabeta Jalžabet (Varaždinska županija), KUD Barilović (Karlovačka županija), KUD Potočanka (Sisačko-moslavačka županija), KUD Ježek Beretinec (Varaždinska županija) te domaćini iz KUD-a Beletinec. U 20 sati počnije i zabavni program uz nastup grupe "Tim".

Proslava će završiti u nedjelju 30. srpnja svečanom svetom misom u župnoj crkvi Svih svetih u Beletincu, koja počinje u 17 sati, a u 19 sati u Beletincu će se održati i 3. dječja smotra folklora, na kojoj će nastupiti dječje skupine KUD Gruške Verižice (Dubrovačko-neretvanska županija), KUD Ježek Beretinec (Varaždinska županija), KUD Martijanec (Varaždinska županija), KUD Hruševec Kupljenski (Zagrebačka županija) i domaći KUD Beletinec. Zabavni program počinje u 20 sati uz nastup Tamburaškog sastava "Terca".

Organizatori - KUD Beletinec, Općina Sveti Ilija i Eventi Tentorium - napominju da je ulaz na sve sadržaje slobodan.