Ako ste ovaj vikend u Varaždinu, evo nekoliko ideja što svakako trebate posjetiti

Varaždinske vijesti | 7.7.2023. u 20:26h | Objavljeno u Društvo

Srpanjske vrućine u Varaždinu lakše su zahvaljujući brojnim događanjima, koja se osmišljavaju i pripremaju u Turističkoj zajednici grada Varaždina.

Tako posjetitelji baroknog grada, mogu uživati u raznolikim sadržajima manifestacije „Ljeto u Varaždinu“.

Idealno mjesto za jutarnje subotnje sate uz kavu i varaždinski klipič su varaždinski trgovi do kojih dopire glazba koja se širi s balkona Županijske palače od 10.30 sati, a s palače Sermage od 11 sati.

Ljeto_u_Varazdinu_6_program_ljeto_u_varazdinu_najava_07072023_5.jpg

Pravi mali spektakl u varaždinskoj katedrali priprema orguljaš Višeslav Jaklin, koji od 12.30 sati izvodi popularnu glazbu u jedinstvenom ambijentu što se nikako ne smije propustiti.

Viseslav_Jaklin_program_ljeto_u_varazdinu_najava_07072023_3.jpg

Društvo turističkih vodiča Varaždin nastavlja svoja besplatna tematska vođenja subotom, a ovog vikenda čekaju sve zainteresirane ispred Gradske vijećnice od 10 sati i to s temom „Pred zakonom“.

Vodici_i_andjelica_program_ljeto_u_varazdinu_najava_07072023_6.jpg

Osim smjene straže, popularni purgari točno u podne izvode glasni pucanj iz topa, a jutra su zanimljiva i uz prezentacije i radionice tradicijske kulture na obližnjem Trgu tradicijskih obrta.

Glasni_pucanj_program_ljeto_u_varazdinu_najava_07072023_2.jpg

Ovu subotu ujutro od 10 sati radionicama licitarstva pridružit će se i udruga Pčelara online, a prilika je to da svi zainteresirani uživo vide apisarij te se pobliže upoznaju s čarobnim svijetom pčela dok najmlađi mogu sudjelovati u kreativnim radionicama.

A nakon vrlo posjećenog travanjskog Sajma antikviteta, Gradska tržnica Varaždin će ponovno ove subote u Šenoinoj ulici ugostiti brojne izlagače antikviteta.

sajam_antikviteta_program_ljeto_u_varazdinu_najava_07072023_1.jpg

Udruga Pivara Sjevera kod Arene Varaždin priprema 5. UPS fest - festival i natjecanje kućnih pivara koji počinje od 15 sati.

U natjecateljskom dijelu festivala medaljama će biti ovjenčana najbolja piva, dok posjetitelji svoju nagradu mogu zaraditi sudjelovanjem u raznim “sportskim disciplinama” te uživati u brojnim gastro delicijama.

Subotnje večeri jednako su atraktivne, a glazbena kamperica na Korzu željno očekuje sve ljubitelje glazbe.

Novouređeni Habdelićev trg privlači sve više posjetitelja koncertima u organizaciji Koncertnog ureda Varaždin, a ovu subotu nastupa grupa Romantix.

Vikend večeri završavaju s atraktivnim nastupima DJ-eva u sklopu Ljeta na Stančiću.

Više o programu „Ljeto u Varaždinu“ pogledajte na web stranici Turističke zajednice grada Varaždina, www.visitvarazdin.hr .

trg_tradicijskih_obrta_2_program_ljeto_u_varazdinu_najava_07072023_4.jpg