Adventski kalendar i ove godine krasi Županijsku palaču Foto: Varaždinska županija

Adventski kalendar i ove godine krasi Županijsku palaču

VV | 1.12.2020. u 19:20h | Objavljeno u Društvo

Već četvrtu godinu pročelje Županijske palače na Franjevačkom trgu u Varaždinu pretvoreno je u najveći i najljepši adventski kalendar, a novi, atraktivni motivi otkrivat će se dan za danom do Badnjaka. Ovogodišnja 24 motiva prikazuju najljepše dvorce i utvrde Varaždinske županije. Upravo njihova bajkovitost i romantičnost najbolje opisuju čaroliju adventskog razdoblja.

Prva otkrivena fotografija na kalendaru je ona dvorca Šaulovec, kojem će zahvaljujući novom vlasniku – Varaždinskoj županiji, u narednim godinama biti vraćen sjaj minulih vremena. Čast da otvori prvi adventski prozor imao je Željko Bedeković, novi predsjednik Turističke zajednice Varaždinske županije. Bedeković je predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, pa je odluka župana Radimira Čačića o njegovom imenovanju za predsjednika bila logičan nastavak poticanja daljnjeg razvoja turizma i njegovog spoja s najvećom hotelsko-zdravstvenom institucijom u Županiji.

Pred Turističkom zajednicom Varaždinske županije izazovno je razdoblje s puno zahtjevnih zadaća definiranja aktivnosti u turizmu u sljedećoj godini u kontekstu neizvjesnosti zbog pandemije. No na temelju dosadašnje uspješne suradnje Varaždinske županije i Turističke zajednice nastavljaju se uspješni projekti poticanja razvoja visokokvalitetnog privatnog smještaja, prije svega kroz projekt „Kuće za odmor s pričom“, daljnjeg brendiranja lokalnih proizvođača, prije svega Varaždinskog klipiča, Varaždinskog zelja i Varaždinskog bučinog ulja te njihovog uključivanja u turističku ponudu Županije. Sljedeće godine veća pozornost usmjerit će se na uključivanje i umrežavanje kulturnih i prirodnih potencijala Varaždinske županije u turizam.

Posebna aktivnost bit će usmjerena prema brojnim dvorcima, utvrdama i kurijama kojih u našoj prostorno maloj županiji ima nekoliko desetaka.

adventski_kalendar_palaca_2020_bedekovic_1.jpg

adventski_kalendar_palaca_2020_bedekovic_3.jpg