40 fingers: Svjetska gitaristička atrakcija stiže na pozornicu vile Bedeković Foto: Špancirfest

40 fingers: Svjetska gitaristička atrakcija stiže na pozornicu vile Bedeković

Varaždinske vijesti | 17.8.2021. u 18:57h | Objavljeno u Društvo

Špancirfest je u 23 godine postojanja stvorio nebrojene pamtljive trenutke. Doživjeli smo mnogo emotivnih događanja, bilo da se radilo o velikim ili „malim“ koncertima, posebnoj interakciji publike s umjetnicima ili magičnoj atmosferi koja se stvorila na nekom festivalskom danu.

Vila Bedeković mjesto je gdje smo doživjeli više takvih trenutaka. Postoji nešto neobjašnjivo u ljepoti i intimnosti ambijenta što i publiku, ali i umjetnike, potiče da naprave iskorak, povežu se i „obični“ koncert pretvore u nešto pamtljivo.

Uz sve sjajne koncerte ovogodišnjeg Špancirfesta, kao posebnu atrakciju ističemo nastup grupe 40 fingers, koja će na pozornici kod vile Bedeković nastupiti u subotu, 21. kolovoza u 20:30 sati.

Ova virtuozna gitaristička četvorka iz Italije osvojila je svijet svojim sjajnim obradama velikih pop, rock i filmskih hitova najrazličitijih žanrova. Posebni uspjeh postigli su, već legendarnom, obradom „Bohemian Rapsody“, koja je prikupila gotovo 10 milijuna pregleda na Youtube-u, ali i priznanje samih Queenovaca koji su im čestitali i dali punu podršku.

40_fingers_-_Spancirfest.jpg

40 fingers su Matteo Brenci, Emanuele Grafitti, Enrico Maria Milanesi i Andrea Vittori. Od 2017. kada su se okupili, uspjeli su postati prvo Youtube, a sada i koncertna atrakcija, koja gdje god stigne, privlači veliki broj obožavatelja glazbe pred rasprodanim gledalištima.

Bez obzira volite li rock, pop, filmske teme ili klasičnu glazbu, 40 fingers imaju nešto za vas upakirano u izvrsne, moderne aranžmane, odsvirane nevjerojatnom gitarističkom vještinom i uz šarm kakav mogu imati samo četiri mlada, simpatična Talijana koji uživaju u onome što rade.