11. Festival tikvi na varaždinskom placu ove subote

vv | 25.10.2023. u 11:26h | Objavljeno u Društvo

Degustacije i prigodna prodaja savijača, zlevki, gibanica, pita, bučinog kruha i peciva te bučinog ulja

 Na varaždinskom placu se u subotu, 28. listopada, od 9 do 12 sati održava 11.Festival tikvi. Tim provodom posjetitelje očekuje obilje proizvoda od tikve koje vrijedi isprobati, kao i izbor najljepše tikve u kojem sudjeluju varaždinske osnovne škole.

Plac će obilovati raznovrsnim tikvinim proizvodima, uključujući savijače od maka i tikve, zlevke, gibanice, pite, bučin kruh te bučino ulje. Osim hrane, Festival Tikvi nudi i zabavne aktivnosti, uključujući „tikveni“ kutak za fotografiranje gdje posjetitelji mogu zabilježiti jesenske trenutke provedene na placu.

Festival tikvi ne bi bio potpun bez sudjelovanja varaždinskih osnovnih škola. Stoga, u povodu ovog događaja, Gradska tržnica organizira natječaj za učenike 3. i 4. razreda, pod nazivom "Izbor Najljepše Tikve". Sudjeluju II.OŠ, IV.OŠ, V. OŠ, VI. OŠ, VII. OŠ i Centar Tomislav Špoljar. Kreativni radovi učenika bit će izloženi na tržnici, a najbolji će biti nagrađeni vrijednim nagradama od strane Gradske tržnice.

Ovaj festival na varaždinskomse placu održava po jedanaesti puta i jedan je od najposjećenijih događaja. Pozivaju se stoga svi ljubitelji bučinih delicija da ne propuste ovogodišnje izdanje i još jednu jesensku atmosferu subotnjeg prijepodneva 'vu Varaždinu na placu'.

Festival_tikvi_3000x3000.jpg