Zlostavljao suprugu i kćeri, nakon što ih je pokušao ubiti, završio u zatvoru s optužnicom Foto: ilustracija

Zlostavljao suprugu i kćeri, nakon što ih je pokušao ubiti, završio u zatvoru s optužnicom

Varaždinske vijesti | 24.3.2020. u 19:14h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1968. godište) zbog počinjenja tri kaznena djela pokušaja teškog ubojstva, kaznenog djela nasilja u obitelji i tri kaznena djela povrede djetetovih prava.

>> Policija uhitila 51-godišnjaka koji je metalnim predmetom izudarao izvanbračnu suprugu i kćer

>> 51-godišnjak u istražnom zatvoru, zlostavljao i pokušao ubiti suprugu i kćer

Okrivljenog 52-godišnjaka tereti se da je 21. rujna 2019. u obiteljskoj kući u okolici Varaždina, s ciljem da usmrti svoju suprugu koju je ranije u duljem razdoblju zlostavljao, prišao joj u hodniku s leđa i pokušao je usmrtiti no spriječile su njegove dvije maloljetne kćeri.

Nakon toga, 52-godišnjak je pobjegao iz kuće i skrivao se do 24. rujna 2019. kad se u prijepodnevnim satima vratio u kuću, a tereti ga se da je tada pokušao usmrtiti svoju suprugu i 17-godišnju kćerku koju je također ranije u duljem razdoblju zlostavljao, kao i druge dvije maloljetne kćeri. Uslijed okrivljenikova napada oštećenice su zadobile više tjelesnih ozljeda.

Okrivljeni 52-godišnjak nalazi se u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i dovršenja pokušanih kaznenih djela, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji.