Zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je preminuo suvozač podignuta optužnica protiv 21-godišnjaka Foto: VV arhiva / ilustracija

Zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je preminuo suvozač podignuta optužnica protiv 21-godišnjaka

Varaždinske vijesti | 30.3.2022. u 09:50h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 23. ožujka, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (2001.) zbog počinjenog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

- Optužnicom se okrivljenog 21-godišnjaka tereti da je 1. kolovoza 2021. oko 1:00 sat u mjestu Druškovec, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (više od 1,4 promila) uslijed čega je, uočivši svoje prijatelje koji su ga čekali s desne strane ceste, bez ikakvog razloga povukao volan u lijevu stranu i zategnuo ručnu kočnicu zbog čega su se blokirali stražnji kotači vozila koje je potom sletjelo s kolnika i prevrnulo se na krov - navode iz Županijskog državnog odvjetništva.

U nesreći je suputnik (1997.) na prednjem sjedalu vozila zadobio teške ozljede glave uslijed kojih je preminuo na mjestu događaja.