Zašto je zapeo slučaj vezan za planiranje likvidacija u narko miljeu? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Zašto je zapeo slučaj vezan za planiranje likvidacija u narko miljeu?

Ivica Kruhoberec | 15.6.2020. u 18:00h | Objavljeno u Crna kronika

Optužno vijeće varaždinskog Županijskog suda opet je produljilo istražni zatvor protiv Z. J., koji je u istražnom zatvoru još od 18. listopada prošle godine.

Produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika, koji mu je određen rješenjem suca istrage Županijskog suda u Varaždinu, predloženo je u optužnici, čija se osnovanost još ispituje. Doznajemo to od Snježane Lukač-Keretić, glasnogovornice Općinskog suda u Varaždinu.

Optužnica od siječnja

ODO-u Varaždinu je 15. siječnja ove godine kod ovog suda podiglo optužnicu protiv okrivljenog Z. J. zbog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi - neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u produljenom trajanju iz članka 190. stavka 2. u svezi stavka 1. u svezi članka 52. Kaznenog zakona, teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti u poticanju – dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 222. stavak 1. u svezi članka 215. stavak 1. Kaznenog zakona, te kaznenog djela protiv javnog reda – nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. Kaznenog za-kona, odgovorila nam je sutkinja na upit za što se okrivljeni tereti.

Varaždinska je policija, podsjetimo, 17. listopada prošle godine dovršila kriminalističko istraživanje protiv osam osoba zbog sumnje proizvodnje i prometovanja drogama, posjedovanja, izrade i nabave oružja te eksplozivnih tvari, kao i ugroze opće sigurnosti. Naime, kako rečeno, osumnjičeni su spriječeni u planiranju likvidacije drugih osoba iz kriminalističkog miljea, a taj pokušaj likvidacije su planirali izvesti eksplozivnim napravama na području Varaždina za što su već imali spremna dva mobitela.

- Uz ostalo, pretražili smo kuće i vozila kojima su se koristili muškarci starosti 51, 59, 35, 55, 25, 62 i 61 godine te žena starosti 23 godine - rekla je Sandra Karabegović, voditeljica službe kriminalističke policije PU varaždinske, dodajući da se pronašlo oružje i droga... 

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...