Zašto je u odvodni kanal HE Varaždin sletjelo vozilo s vozačicom?

vv | 21.7.2024. u 07:45h | Objavljeno u Crna kronika

Javnost još nije obaviještena što je dovelo do tragedije, slične prošlotjednoj na Dravi kod Varaždina, koja se dogodila u četvrtak, 27. lipnja, kod Sračinca. Tog je dana u 21.27 sati Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio dojavu građanina da je kod odvodnog kanala HE Varaždin jedno vozilo sletjelo u kanal i potonulo.

- Na mjesto događaja žurno su upućeni policijski službenici s ciljem traganja za osobom i vozilom. Potraga se nastavila u ranim jutarnjim satima, a u istu su uključeni policijski službenici interventne i specijalne policije - izvijestili su iz policije.

I ova potraga, u koju su se uključili pripadnici HGSS-a, bila je tragična. Ronioci specijalne policije pronašli su osobno vozilo, koje je u 16.50 sati izvučeno na obalu. U vozilu je pronađeno tijelo ženske osobe.

Dežurna državna odvjetnica odredila je očevid na vozilu i naložila obdukciju te je tijelo unesrećene prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin. Što se dogodilo, odnosno što je uzrok nesretnog događaja, ako je utvrđen, pitali smo državno odvjetništvo i policiju.

-Vezano za događaj iz vašeg upita, ŽDO u Varaždinu izdalo je naloge za provođenje očevida i za obdukciju smrtno stradale osobe. Do danas, 16. srpnja, nije primljeno izvješće policije niti obdukcijski nalaz, doznajemo od Darka Galića, zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Varaždinu.