Zaredali incidenti: Psi bez nadzora režali na mještane u Varaždin Bregu Foto: ilustracija

Zaredali incidenti: Psi bez nadzora režali na mještane u Varaždin Bregu

I.D./Varaždinske vijesti | 19.4.2019. u 13:47h | Objavljeno u Crna kronika

U posljednje je vrijeme na području Policijske uprave varaždinske zabilježen niz slučajeva držanja životinja bez nadzora.

Tako su jučer, 18. travnja, u Varaždin Bregu zabilježena dva prekršaja protiv javnog reda i mira koji se odnose na ovu problematiku. U prvom su slučaju dva psa mješanca nepoznatog vlasnika ušla u dvorište u vlasništvu 36-godišnjaka, režali i uznemiravali ukućane te se nisu htjeli udaljiti iz dvorišta.

U drugom slučaju su psi pasmine Američki Staford i mješanac pušteni bez nadzora te su na ulici lajali i režali na 46-godišnjakinju koja je šetala svog psa pasmine maltezer.

Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju i sankcioniranju vlasnika pasa iz oba slučaja, a ujedno skreću pozornost i apeliraju na građane da svoje životinje, posebno pse opasnijih pasmina, koji mogu teže narušiti zdravlje ljudi, drže pod nadzorom i u skladu sa zakonskim propisima.

- Također napominjemo da se u konkretnim slučajevima radi o prekršajima iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, no ukoliko nastupe teže posljedice, ovakvi događaji mogu prerasti u kaznena djela iz Kaznenog zakona Republike Hrvatske - poručili su iz varaždinske policije.