Zaredale provale i krađe: Iz automobila ukrali stare ordene, novčanice i nalivpera Foto: VV arhiva / ilustracija

Zaredale provale i krađe: Iz automobila ukrali stare ordene, novčanice i nalivpera

I.D./Varaždinske vijesti | 18.7.2018. u 19:42h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Policijska uprava varaždinska izvijestila je o provalama i krađama koje su se u proteklom razdoblju dogodile na području Varaždinske županije.

Tako je od 7. do 17. srpnja u Vinica Bregu nepoznati počinitelj provalio u alatnicu u vlasništvu 58-godišnjaka te otuđio motornu špricu i trimer. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije žene starosti 51 i 52 godine, zbog sumnje da su počinile kazneno djelo "Krađe u pokušaju".

- Kako se sumnja, navedene su u ponedjeljak, 16. srpnja oko 19 sati ušle u kuću u Poljancu, u vlasništvu 80-godišnjaka, kojom prilikom ih je u jednoj od prostorija, u pokušaju krađe, zatekao vlasnik i zadržao do dolaska policijskih službenika. Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu - izvijestili su iz policije.

Jučer, 17. srpnja od 19 do 23 sati, na dvorištu u Preradovićevoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj iz nezaključanog osobnog vozila kojim se koristi 36-godišnjakinja, otuđio više komada starih ordena, novčanica i nalivpera. Visina materijalne štete procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

- U cilju smanjenja broja ovih kaznenih djela, savjetujemo građane da vrijedne stvari, osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike i drugo, uvijek ponesu sa sobom, a ukoliko ih ostavljaju u vozilima, da ih stave na mjesta na kojima nisu jasno uočljivi. Ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će biti učinjena može biti veća od vrijednosti ovih stvari. Isto tako, zlatnom nakitu, novcu, foto i video opremi, prijenosnim računalima i torbicama nije mjesto u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila. Vozilo treba zaključati čak i za kratko vrijeme odsustva, zatvoriti sva vrata i  prozorska stakla, ne ostavljati ih poluotvorenima, zatvoriti i zaključati poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika, a ključeve ne ostavljati u vozilu bez nadzora. Savjetujemo da se vozila parkiraju  na sigurnom mjestu te da se obrati pozornost da parkirališni prostor bude osvijetljen - savjetuju iz policije.

Od ostalih događaja, tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave varaždinske zabilježena su dva prekršaja protiv javnog reda i mira i to u oba slučaja u Varaždinu.

Označeno u