Zabilježeni slučajevi provale u vikendicu, planinarsku kuću i dva ugostiteljska objekta

MGA/VV | 6.4.2020. u 11:00h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježeno je više slučajeva provale među kojima su i dva slučaja provale u ugostiteljske objekte pri čemu su nepoznati počinitelji otuđili alkoholna pića.

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaprimili su prijavu 63-godišnjaka da je nepoznati počinitelj od 2. do 3. travnja provalio u vikend kuću iz koje je otuđio motornu pilu. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina kuna. 

U vremenu od 12. ožujka do 4. travnja, nepoznati je počinitelj provalio u planinarsku kuću na Ravnoj Gori. Također je od 3. do 4. travnja nepoznati počinitelj pokušao provaliti u skladište trgovine u ulici Julija Merlića u Varaždinu. 

Prijavljena je i provala u vremenu od 4. do 5. travnja na Trgu Matije Gupca u Vinici, gdje je nepoznati počinitelj provalio u spremište ugostiteljskog objekta i otuđio razna alkoholna pića. U subotu, 4. travnja oko 21.15 sati, nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u Varaždinu, Graberje, te otuđio novac i nekoliko boca alkoholnog pića i cigarete. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Visina materijalne štete u slučaju navedenih provala utvrdit će se naknadno, a protiv nepoznatih počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave varaždinske zabilježena su i tri prekršaja protiv javnog reda i mira i to u Donjem Vratnu i dva slučaja u Varaždinu, a radi se o događajima vezanim uz naročito drsko i nepristojno ponašanje; vrijeđanje moralnih osjećaja građana te držanje životinja bez nadzora.

Označeno u