Za vikend popio čašu previše koja će ga koštati 60 tisuća kuna i 120 dana zatvora Foto: Ilustracija

Za vikend popio čašu previše koja će ga koštati 60 tisuća kuna i 120 dana zatvora

VV | 13.9.2021. u 10:14h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 12. rujna u 1.30 sati u Gornjem Ladanju, policijski službenici mobilnog tima prometne policije Policijske uprave varaždinske specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. presretačem zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 28-godišnjak.

Nadzorom je utvrđeno da osobnim vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.09 g/kg, bez položenog vozačkog ispita, te za vrijeme kad mu je izrečena mjera zabrane polaganja vozačkog ispita na roko od dvije godine, zbog prethodno prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova. Obzirom da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja, isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do dovođenja sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu.

Za navedene počinjene prekršaje okrivljenom prijeti novčana kazna do 60000 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 12 mjeseci i nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju, prekršitelju će se odrediti i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Jučer, 12. rujna doveden je na prekršajni Odjel Općinskog suda u Varaždinu, sa prijedlogom izricanja mjere zadržavanja i kazne zatvora, ali je okrivljeni nakon saslušanja od strane prekršajne sutkinje pušten na slobodu.

U subotu, 11. rujna u 23.30 sati u Novom Marofu, policijski službenici mobilnog tima prometne policije Policijske uprave varaždinske, specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. presretačem zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 27-godišnjak, a koji je upravljao brzinom od 116 km/h kroz naseljeno mjesto gdje je brzina ograničena na 50 km/h.

Nadzorom je također utvrđeno da osobnim vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.69 g/kg.

Zbog počinjenih prekršaja izdan mu je prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 20000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Po pravomoćnosti odluke o prekršajima odredit će mu se i 12 negativnih prekršajnih bodova zbog čega mu prijeti i trajno poništenje vozačke dozvole.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 13 prometnih nesreća i to osam prometnih nesreća sa materijalnom štetom, četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom.

Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 247 prekršaja.