Za nasilje u obitelji dobio četiri godine zatvora, državno odvjetništvo traži strožu kaznu Foto: Pexels / ilustracija

Za nasilje u obitelji dobio četiri godine zatvora, državno odvjetništvo traži strožu kaznu

Varaždinske vijesti | 2.8.2023. u 20:15h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. srpnja podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je hrvatski državljanin (1965.) oglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela nasilja u obitelji, dva kaznena djela teške tjelesne ozljede i prijetnje te osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine.

- Žalba je podnesena zbog odluke o kazni budući da državno odvjetništvo smatra kako su okrivljeniku neopravdano izrečene najblaže moguće pojedinačne kazne za svako kazneno djelo te preblaga jedinstvena kazna zatvora s obzirom na količinu, intenzitet i način počinjenja kaznenih djela. U žalbi je predloženo da se okrivljeniku izreknu kazne zatvora u duljem trajanju za svako pojedino kazneno djelo te stroža jedinstvena kazna zatvora - priopćili su iz Općinskog državnog odvjetništva.

- Okrivljenik je oglašen krivim jer je od srpnja 2021. do lipnja 2022. godine, u obiteljskoj kući u jednom mjestu u Varaždinskoj županiji svakodnevno teško fizički i psihički zlostavljao svoju 55-godišnju izvanbračnu suprugu, kao i da ju je u studenom 2021. godine samostrelom snažno udario po lijevoj nozi i nanio joj tešku ozljedu te da joj je u prosincu 2021. godine stavio nož pod vrat i nožem joj nanio teške ozljede ruku - navelo je Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu.