Za izazivanje prometne nesreće, 46-godišnjaku prijeti 120 dana zatvora i kazna od 61 300 kuna Foto: Ilustracija

Za izazivanje prometne nesreće, 46-godišnjaku prijeti 120 dana zatvora i kazna od 61 300 kuna

VV | 1.6.2021. u 11:34h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 31. svibnja oko 22.45 sati u Zelendvoru dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.93 g/kg i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog sakupljenih negativnih bodova upravljao muškarac starosti 46 godina. Upravljao je iz smjera Ladanja u smjeru Petrijanca. Uslijed ne držanja svog vozila u kretanju sredinom obilježene prometne trake, vozilom je prešao na lijevu stranu kolnika i udario u betonsku dvorišnu ogradu. Vozač ozlijede nije zadobio, već je nastupila materijalna šteta.

Obzirom da se radi o višestrukom počinitelju prometnih prekršaja vozač je uhićen i priveden u prostorije Policijske postaje Varaždin.

Za počinjene prekršaje okrivljeniku prijeti izricanje novčane kazne u iznosu od 61 300,00 kuna i kazna zatvora u trajanju do 120 dana i izricanje zaštitne mjere u trajanju do 24 mjeseca. Nakon pravomoćnosti odluke o prekršajima prijeti mu i određivanje ukupno 12 negativnih prekršajnih bodova.

Policijski službenici će tijekom današnjeg dana okrivljenika uz Optužni prijedlog dovesti na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu.