Za 700 eura nabavili krivotvorene svjedodžbe o završnom ispitu i prekvalifikaciji za vozače Foto: ilustracija

Za 700 eura nabavili krivotvorene svjedodžbe o završnom ispitu i prekvalifikaciji za vozače

I.D./Varaždinske vijesti | 1.7.2019. u 21:35h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca u dobi od 35, 33, 34 i 53 godine, zbog sumnje da su počinili kaznena djela Krivotvorenje isprava i Ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Kako se sumnja, ovi su muškarci unatrag sedam godina, samostalno ili preko navedenog 35-godišnjaka, od zasad neutvrđene osobe s područja Zagreba pribavili krivotvorene svjedodžbe o završnom ispitu jednog otvorenog učilišta iz Zagreba, o završenom programu izobrazbe ili prekvalifikacije za zanimanje vozač motornih vozila, po cijeni od oko 700 eura.

- Pritom su od strane nepoznate osobe u radne knjižice navedenih upisani lažni podaci iz krivotvorenih svjedodžbi i ovjereni potpisom odgovorne osobe te pečatom ureda državne uprave. Navedeni su potom radne knjižice s tako ovjerenim podacima o stečenim kvalifikacijama koristili kao istinite u daljnjem pravnom prometu. Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu - priopćili su iz policije.