Vrijeđao i ponižavao suprugu, prijetio da će je ubiti te je ozlijedio Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Vrijeđao i ponižavao suprugu, prijetio da će je ubiti te je ozlijedio

VV | 17.3.2022. u 09:00h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 7. ožujka ove godine, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1956.) zbog počinjenih kaznenih djela nasilja u obitelji, nanošenja teških tjelesnih ozljeda i prijetnji.

- Okrivljenog 66-godišnjaka tereti se da je od 2015. godine nadalje, u Varaždinu i jednom mjestu kraj Varaždina, teško kršio propise o zaštiti od nasilja u obitelji tako da je učestalo, u alkoholiziranom stanju, grubo vrijeđao i omalovažavao svoju suprugu i dovodio ju u ponižavajući položaj. Okrivljeniku se stavlja na teret da je 8. veljače ove godine u obiteljskoj kući u mjestu kraj Varaždina, u alkoholiziranom stanju prijetio svojoj supruzi da će ju ubiti, a zatim je bio fizički nasilan prema njoj pri čemu je ona zadobila tešku ozljedu (prijelom kosti zapešća, rane i natučenja po tijelu) - objavio je DORH.

Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a vijeće Općinskog suda u Varaždinu prihvatilo je prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenog djela kojim okrivljenik prijeti.