Vozio teretno vozilo u Varaždinu iako mu je trajno poništena vozačka dozvola

VV | 19.4.2022. u 11:22h | Objavljeno u Crna kronika

U ponedjeljak, 18. travnja oko 11.30 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su teretno vozilo kojim je upravljao vozač starosti 44 godine.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja kojemu je valjanost prometne dozvole istekla i u vrijeme kada mu je trajno poništena vozačka dozvola zbog prethodno prikupljenih prekršajnih bodova. Također je utvrđeno kako se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja.

Isti je zbog navedenih prekršaja i bojazni da će i dalje činiti prekršaje uhićen i doveden u Policijsku postaju Varaždin, nakon čega je doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu. Nakon saslušanja od strane sutkinje određeno mu je 15 dana zatvora, te je predan u Zatvor u Varaždinu. Okrivljenom je do okončanja prekršajnog postupka privremeno oduzeto motorno vozilo marke „VW Caddy“.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 15 prometnih nesreća i to trinaest prometnih nesreća sa materijalnom štetom i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 201 prekršaja.