Vozio se pijan sa suvozačem na quadu i zabio se u betonski električni stup u Doljanu Foto: Ilustracija/Pixabay

Vozio se pijan sa suvozačem na quadu i zabio se u betonski električni stup u Doljanu

vv | 7.10.2024. u 14:17h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 5. listopada oko 1 sat u ulici Ive Lole Ribara u Doljanu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Mladić u dobi od 18 godina upravljao je quadom pod utjecajem alkohola od 1.34 promila.

Dolaskom u desni zavoj u uzbrdici, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio u lijevu stranu van kolnika na zelenu površinu, gdje je prednjim lijevim dijelom vozila udario u betonski električni stup. Vozilo se uslijed udara prevrnulo, pri čemu su ozlijeđeni vozač i 18-godišnji suvozač. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove ozlijede za sad nisu okvalificirane.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se 14 prometnih nesreća i to 1 prometna nesreća s poginulom osobom, 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 184 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 35 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 36 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom te 80 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 1.92 promila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 109 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.