Vozio se pijan, policiji dobrovoljno predao amfetamine pa odbio testiranje na droge Foto: Ilustracija/Pixabay

Vozio se pijan, policiji dobrovoljno predao amfetamine pa odbio testiranje na droge

vv | 4.3.2024. u 12:25h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 3, ožujka oko 20 sati u Varaždinskoj ulici u Poljancu, policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 22-godišnjak. Tom je prilikom utvrđeno da kao mladi vozač automobilom upravlja pod utjecajem alkohola od 0.59 promila. Također je isti policijskim službenicima dobrovoljno izručio vrećice s 2.05 grama droge amfetamin, dok je ponuđeno testiranje, odnosno vađenje krvi i urina radi analize na prisutnost droga, odbio. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, priveden je u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

U petak, 1. ožujka oko 4.20 sati, u ulici Ivana Gundulića u Ivancu, zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 24-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.08 promila. Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je u PP Ivanec i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 7 prometnih nesreća i to 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 5 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđen 16 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 2 prekršaja odbijanja testiranja na droge, 25 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela te 135 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 209 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola od 2.57 promila alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 112 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a 2 vozača smještena su u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.