Vozio se pijan na biciklu s 2.03 promila alkohola u Ludbregu na Badnjak

VV | 27.12.2021. u 17:30h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U petak, 24. prosinca oko 20 sati u Ludbregu na DC-2 zaustavljen je u kontroli i nadzoru prometa, 58-godišnji vozač bicikla. Alkotestiranjem je utvrđeno da biciklom upravlja pod utjecajem alkohola od 2.03 g/kg. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, isti je priveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća i to 1 s ozlijeđenom osobom i 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 108 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 19 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 2 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava, 5 prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilom te 52 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.03 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 95 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Označeno u