Vozio se bez prometne, osiguranja i pod "gasom", prijeti mu kazna od 62 700 kuna i zatvor od 120 dana Foto: Ilustracija

Vozio se bez prometne, osiguranja i pod "gasom", prijeti mu kazna od 62 700 kuna i zatvor od 120 dana

VV | 6.12.2021. u 11:11h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 4. prosinca oko 20.30 sati u Dravskoj ulici u Sračincu, policijski službenici mobilnog tima prometne policije „presretač“ zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 47-godišnjak. Nadzorom je utvrđeno da je vozilu istekla valjanost prometne dozvole i obavezno osiguranje vozila te da nije u roku 15 dana odjavio vozilo i vratio registarske pločice.

Također je utvrđeno da je vozač pod utjecajem alkohola od 2.66 g/kg te da mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Isto tako je utvrđeno da je isti recidivist u činjenju istovrsnih prometnih prekršaja. Zbog svega navedenog, zadržan je u prostorijama policije do otrježnjenja, nakon čega je uhićen i uz optužni prijedlog doveden prekršajnoj sutkinji Općinskog suda u Varaždinu, s prijedlogom izricanja kazne zatvora. Isti je nakon saslušanja od strane prekršajne sutkinje, pušten na slobodu te će se provesti redovni prekršajni postupak. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu od 62 700 kuna, kazna zatvora u trajanju do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 15 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima istome će se odrediti 12 negativnih prekršajnih bodova, zbog čemu mu prijeti i trajno poništenje vozačke dozvole.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su tijekom proteklog vikenda, pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora utvrđeno je ukupno 245 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 34 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane upravljanja, 3 prekršaja upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom te 172 ostala prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.66 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 103 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je uhićen i doveden na Općinski sud u Varaždinu.